Varför är Emma Kontinentalsäng på plats 1?

Emma Madrass som ligger på plats 1. för madrasser säljer dessutom en säng. Men varför kniper dem då första platsen när det kommer till sängar också? Jo, sängens madrass är nämligen den prisvinnade Emma madrassen som vunnit bäst i test i 10 Europeiska länder inklusive Sverige där madrassen har blivit utsedd till bäst i test enligt testfakta. Därmed finns det ingen plats förutom första eftersom madrassen är den mest prisbelönta i Europa, och det går inte att argumentera emot enligt oss. Dessutom erbjuder Emma 100 nätters fri provsömn. Det betyder att du kan testa sängen hemma i 100 nätter och skulle du inte vara nöjd får du hela beloppet återbetalt. Äntligen slipper man provligga en säng under en kort period för att sedan besluta om man skall behålla den och investera tusentals kronor på något som man skall spendera en tredjedel av sin tid i. Då tycker vi att det är extra viktigt att man får prova den tillräckligt länge. Förutom att 100 nätter provsömn är en fantastiskt tjänst så tyder det på att företaget tror på sin produkt. Med andra ord, varför skulle dem erbjuda 100 nätter provsömn om dem inte tror att de allra flesta kommer behålla produkten efteråt? Vid en eventuell retur skänker dem dessutom sängen till välgörenhet vilket är ett annat plus som vi på Topp5 uppskattar.

En annan anledning till att Emma Kontinentalsäng kniper första platsen är det fantastiska priset. För att erbjuda en komplett säng med en prisvinnande madrass så är originalpriset för en 140×200 säng endast 24 999 SEK. Men med Topp5 rabattkoden får du alltid ett bättre pris.

Köp här!

Just nu: 45% rabatt
Kod: Topp5

Fördelad och Nackdelar med Emma Kontinentalsäng 

Precis som med allt har även Emma fördelar och nackdelar. Dock tycker vi att fördelarna i detta fall överväger nackdelarna vilket är en av anledningarna till att Emma är bäst i test. Att deras produkter inte går att köpa i butik har dem löst med en ännu bättre service. Nämligen 100 nätter riskfri provsömn som vi beskrev tidigare. Men för att förtydliga, det betyder att kunden helt riskfritt kan prova sängen hemma i över 3 månader och få full återbetalning om man inte är nöjd. Det finns inget på den svenska marknaden som erbjuder något liknande och det tycker vi är mycket bättre än att man kan prova den i en butik. För vem vet egentligen om man är nöjd innan man sovit på den i en hel natt. 

Förutom prövotiden är madrassen i sängen den testvinnande Emma madrassen som vunnit bäst i test i över 10 europeiska länder och är därmed den mest prisbelönta madrassen i Europa. Även i Sverige har madrassen vunnit bäst i test. I Maj 2020 utsåg Testfakta Emma madrassen till bäst i test med ett överlägset totalbetyg på 8,1/10. Detta är ett av de främsta argumenten till varför Emma Säng ligger etta eftersom att vinna bäst i test av så många oberoende organisationer runt om i Europa tydligt visar på hur bra sängen är. Dessutom är det tydligt att även Emma själva är övertygade om att deras säng är bra, annars hade dem aldrig erbjudit denna testperiod om dem inte är övertygade om sin egen produkt, tror vi i alla fall. De övriga nackdelarna enligt oss är ganska obetydliga men kan spela roll för den individuella kunden. Tyvärr finns sängen endast i grått och man kan inte nå deras kundtjänst på helgen. Detta kan vara frustrerande om man vill ha den i en specifik färg som passa till heminredningen eller om man behöver hjälp under helgen med vägledning i sitt köp.

Mer om Emma Kontinentalsäng

Hur är sängen att sova i och hur är den uppbyggd? Precis som med alla kontinentalsängar så är Emma Kontinentalsäng uppbyggd av tre delar som vi går in på lite mer nedan. Men alla kontinentalsängar är uppbyggda av en botten, en tjock madrass och en bäddmadrass, alla i samma färg. Många kontinentalsängar har dessutom en gavel som antingen medföljer eller som man måste köpa till separat. När det kommer till Emmas säng medföljer gaveln helt utan dolda kostnader, det är självklart ett stort plus. En av skillnaderna på Emmas kontinentalsäng och andra märken är den tjocka madrassen är tillverkad utav skum medan de mer traditionella sängarna är tillverkade utav fjädrar. Det är lite av en preferensfråga om man fördelar fjädrar eller skum men när vi testate sängen tyckte vi att skum kändes bättre mot kroppen jämfört med fjädrar speciellt eftersom alla bäddmadrasser är av skum så säger det ofta sig själv att skum är bekvämare.

 

Översikts bild på Emma Kontinentalsäng

Konstruktion:

Sängbotten

Emma-Kontinentalsäng har en botten som är gjort utav trä och är inklätt i stiligt grått tyg. Sängramen kommer i två lådor med alla delar som man får bygga ihop själv. Emma-kontinentalsäng kommer alltid med en tillhörande sänggavel. Man kan välja själv om man vill montera sänggaveln eller inte på kontinentalsängen. Sängen håller sig fortfarande lika snygg, med som utan sänggavel. Men gaveln gör det lite extra bekvämare att t.ex. läsa en bok i sängen, så vi rekommenderar att den används. Hela sängen, med botten, madrass och bäddmadrass, är även Öko tex-verifierad i standard 100.

Madrassen

Till skillnad från andra kontinentalsängar så har Emma inte en resårmadrass i sin säng. Istället använder Emma sig utav sin prisvinnande skummadrass. I ett nytt, passande fodral kommer madrassen i samma färg som resten utav sängen. Man får därför en skummadrass med ett tjockt lager HRX-skum i botten, för extra stöd, ett viskoelastiskt memory-skum som är tryckfördelande och Airgocell-skum som håller dig sval under hela natten. Allt detta i ett snyggt, avtagbart och tvättbart fodral som passar perfekt med sängbotten. 

Här är en bild på Emma Madrassens insida. Ni kan läsa mer om själva madrassen i vår madrass topplista

 

Läs mer!

Bäddmadrass

Till Emma-kontinentalsäng kan man välja mellan två utav deras bäddmadrasser. Dessa är Emmas Klassisk-bäddmadrass och Emma Premium-bäddmadrass. Emmas Klassisk-bäddmadrass har en så kallad ”eggshell-cut out”. Det betyder att ytan ser ut att ha massor utav små vågor. Dessa vågor är till för att öka komfort och luftflöde genom bäddmadrassen. Premium-bäddmadrassen är vändbar och har ett HRX-lager för att ge mer stöd, och ett Airgocell-skumlager som andas och ger mer bekvämlighet. Beroende på om man vill sova lite hårdare eller mjukare kan man vända bäddmadrassen för att anpassa efter sina preferenser.

Komfort:

Eftersom Emma endast har en säng så kan man inte välja hårdheten på kontinentalsängen. Dock är skummet i madrasserna anpassningsbart så att den ger anpassat stöd och komfort beroende på din kroppsform och vikt. Vi har gjort en enskild bedömning på madrassen som du kan läsa mer om här. Men för att sammanfatta den kort så är det en väldigt bra säng som är bekväm och ger ett bra stöd till ryggen.

I vårt test av kontinentalsängen använde vi Emmas Premium-bäddmadrass. Denna fungerade som ett riktigt bra komplement till Emma madrassen. Bland våra testpersoner som upplevde madrassen lite för mjuk fann sängen perfekt för att sova i när de hade det hårdare skumlagret upp på bäddmadrassen. Detsamma skedde för de som tyckte att sängen var lite för hård och hade det mjukare lagret upp. För de som redan tyckte att madrassen i sig redan var bekväm nog, varierade om de valde att ha det mjukare eller hårdare lagret upp. Men en övervägande del föredrog det mjukare. Man kan alltså anpassa sängen så att den passar just dig så att du kan sova gott om hela natten. Dock är komfort ett väldigt vagt begrepp då alla har olika preferenser. Men eftersom dem erbjuder 100 dagars provtid kan du själv känna efter om sängen passar just dig. 

Vad kostar sängen, vilka storlekar finns det och vart kan jag köpa den?

Emma Kontinentalsäng kostar olika beroende på vilken storlek du är ute efter. Tyvärr erbjuds sängen endast i 3 storlekar, dock är det de vanligaste storlekarna för dubbelsängar vilket är ett plus. Dessutom beror priset på om du väljer den klassiska bäddmadrassen eller premium bäddmadrassen. Tyvärr kan man endast köpa sängen online och inte i någon butik, därmed kan du endast köpa Emma kontinentalsäng på deras hemsida till det angivna priset. Men vi på Topp5 har lyckats få fram en riktigt fördelaktig rabattkod, och just nu får du 40% rabatt med koden topp5.

Klassisk 

140×200 kostar 23 499 och du kan köpa den här!
160×200 kostar 24 999 och du kan köpa den här!
180×200 kostar 25 999 och du kan köpa den här!

Premium 

140×200 kostar 24 999 och du kan köpa den här!
160×200 kostar 26 499 och du kan köpa den här!
180×200 kostar 27 499 och du kan köpa den här!

Vad är Emma Madrass för företag?

Emma Madrass grundades 2015 i Frankfurt, Tyskland med målet att ge mer rättvisa och öppenhet till madrassindustrin. Dess grundare ville göra det så enkelt och roligt som möjligt att köpa en madrass. Sedan grundandet har Emma Madrass expanderat och säljer nu sina madrasser, sängar och andra produkter i över 20 länder runtom i världen, varav 14 är i Europa. Emma madrassen har vunnit “bästa köp” eller “bästa madrass” utmärkelser i flera europeiska länder, inklusive Sverige där Emma Original är utsedd till bäst i test enligt Testfakta. Emma Madrass mål är att förbättra sina kunders sömn och erbjuda madrasser och sängar till rättvisa priser. Eftersom kundnöjdhet är en prioritet för Emma Madrass, erbjuder de sina kunder en provperiod på 100 nätter utan risk med fri frakt och retur. Alla Emma produkter kan köpas från deras webbutik.

Emma är ett Sleep-Tech företag från Tyskland, där de har sin produktion. Det grundades år 2015, och har preliminärt fokuserat på att sälja madrasser. Redan efter bara fem år har Emmas madrasser lyckats vinna pris för bäst i test i flera europeiska länder. Nu har de tagit sina erfarenheter och expertise från madrasser till att tillverka deras egna, nya kontinentalsäng. Förutom sin expertise tar Emma med sina löften om 100 nätters prövosömn hemma, med gratis hemleverans och retur i fall man inte skulle vara nöjd med deras produkt. Skulle man vilja returnera sin Emma produkt blir man även fullt återbetalad. De är stora löften som är svåra att hitta på sängmarknaden. Men håller även sängen måtten?

Kundtjänst:

Emma har för tillfället endast telefontider mellan 13:00 till 16:00 under måndagar till fredagar. Detta gör att det är lite svårt att få tag på dem över telefon. Men man kan alltid nå dem via mejl, och de svarar alla vardagar mellan 9:00 till 17:00.

Sammanfattning – Skall man köpa en Emma Kontinentalsäng?

En bra produkt till ett rimligt pris som håller länge. Ett företaget som har policy om 100 prövonätter och fri retur samt ger den snabb hemleverans. Vi måste säga att vi är väldigt nöjda med Emmas nya kontinentalsäng. Betyget sjunker lite då allt kom levererat i fyra olika lådor (två för sängbotten, en för madrassen och en för bäddmadrassen) samt med att kundtjänsttelefonen för tillfället bara är öppen för en kort tid under dagen. Men att allt blir hemlevererat och att kundtjänsten var väldigt hjälpsam väger upp en hel del. Så när allt väl är levererat och uppbyggt så har du en kontinentalsäng som kommer ge dig fantastisk sömn i många år fram över, till ett bra pris!