Varför är Emma Madrass på plats 1?

Emma Madrass har vunnit bäst i test i 10 europeiska länder inklusive Sverige, där madrassen blev utsedd till bäst i test enligt Testfakta i maj 2020. därmed är det svårt att argumentera för en annan plats än första platsen. Emma madrassen är utvecklad för att passa alla, så att man slipper provligga massor av olika sängar och madrasser i framtiden. Detta är hela konceptet med Emma Madrass, dem vill förenkla hela processen för hur vi köper madrasser och sängar, så att man slipper provligga en madrass eller säng i en full butik för att sedan investera tusentals kronor på en produkt man bara fått 10 minuter på sig att prova.

Emma erbjuder 100 nätters prövotid vilket betyder att man kan prova deras produkter hemma, och skulle man vara missnöjd så kan man skicka tillbaka den helt gratis och bli återbetald hela beloppet. Att Emma erbjuder denna prövotid är en av anledningarna till att dem kniper första platsen. Det finns inget annat företag på marknaden som erbjuder liknande villkor, och i praktiken betyder det att man inte har något att förlora på att köpa en Emma Madrass eftersom man bara kan skicka tillbaka den om den inte passar.

 

Köp här!

Upp till 48% med kod Topp5

 

Emma Madrass utsedd till bäst i test enligt Testfakta.

I maj 2020 blev Emma madrass utsedd till bäst i test enligt testfakta och vann överlägset över andra välkända varumärken på den svenska marknaden. Denna vinst ger oss på Topp5 ännu en anledning att placera Emma Madrass på plats 1. Då Testfakta gäller över hela norden har Emma nu vunnit bäst i test i 10 länder och som nämnt, med deras fantastiska villkor som ingen annan på marknaden erbjuder kan vi inte argumentera emot att den verkligen är bäst i test. 

Testfakta har publicerat en artikel om testet som ni kan läsa här, men i stora drag testar dem ergonomi, andningsförmåga samt och materialets uthållighet. Nedan kan man se vilka madrasser som Testfakta testade och vilket betyg dem fick. Detta oberoende test visar tydligt att Emma Madrass är en överlägsen vinnare i Testfaktas test och därmed även hamnar på plats.1 hos oss på topp5. I Testfaktatestet kan man även se att Emma madrassen var den enda som uppfyllde kraven för att passa alla kroppstyper oavsett om man är en större eller mindre person. Alltså är det inte bara ett marknadsföring knep att erbjuda en madrass som passar alla, utan även testet visade att den passar alla så man inte längre behöver välja mellan olika fasthet i sitt nästa madrassköp. Utan en för alla! 

 

Mer om Emma madrassen

Emma Madrassen är en 25cm hög skummadrass. Den anpassar sig efter varje kroppstyp och sovposition och är både punktelastisk och tryckavlastande. Materialet är klimatreglerande och andas bättre än andra memoryfoam madrasser. Madrassen är OEKO-TEX klassificerad vilket är den högsta kvalitetsstandard för möbler. Dessutom har Emma madrass vunnit flertalet priser i Europa som bästa madrass både av olika konsumentföreningar men även flertalet test-institut. I maj 2020 blev Emma Original även utsedd till bäst i test enligt testfakta och är därmed Sveriges bästa madrass. Detta tyder på både hög kvalitet och nöjda kunder. Madrassen tillverkas i Tyskland och skickas med hemleverans direkt till kunden.

Är Emma madrassen bra för ryggen?

Emma madrassen anpassar sig efter din kropp och dina rörelser under natten. När du sover på sidan sjunker madrassen vid både höfter och axlar och ser därmed till att ryggraden hålls rak, vilket såklart skall vara bra för ryggen.

Håller Emma vad de lovar?

Vi beställde en Emma Madrass för att försäkra oss om att dem håller vad de lovar. Madrassen levererades till dörren inom den sagda leveranstiden, helt kostnadsfritt. När vi provade den märkte vi att den anpassade sig till sovpositionen. Vi provade både en tyngre och en lättare person och det fungerade bra för båda. Emma Madrass lovar dessutom att man inte skall märka om ens partner vrider och väder på sig under natten. Vi testade såklart detta också, se videon nedan för ett förvånande resultat!

Vi gjorde dessutom ett så kallat “sjunktest” där en 18kg tung kettlebell placerades på madrassen för att se hur långt den sjönk ner i madrassen. Vi kunde där se att madrassen har en mjuk yta och att kettelbellen sjunker ner men att madrassen samtidigt har stöd underifrån vilket ger stöd för rygg, axlar och nacke. Madrassen visade dessutom upp bra resultat gällande tryckavlastning. Madrassen har utmärkt tryckavlastning då den återgick till rätt form på bara några hundradelar.

 

Till hemsidan!

Upp till 48% med kod Topp5

 För att testa om man faktiskt skulle bli påverkad av att ens partner vrider och vänder på sig i sängen fick en test person hoppa på ena sidan madrassen medans den andra skulle balansera en bok på huvudet. Som ni själva kan se blir man inte särskilt påverkad när någon annan rör sig på ena sidan madrassen. Detta är ett stort plus enligt oss då man inte skall behöva bli störd av sin partner och förstöra sin sömn  på grund av det. 

Vad är Emma Madrassen tillverkad av? 

Emma Madrass är en skummadrass. Det betyder att hela madrassen är tillverkad utav skum. Det finns flera fördelar med en skummadrass och ofta ger dem positiva hälsoeffekter och en bättre sömn. Skummadrassen formar sig dessutom efter kroppen så att du får en bekvämare sömn samt att din ryggrad håller sig rak. Äntligen kan du vakna upp utan smärta i rygg, höfter eller nacke. Läser man dessutom deras kundrecensioner på Trustpilot ser man att många kunder påpekar att deras ryggsmärtor har försvunnit. 

Emma Madrass är inget undantag, deras skummadrass är tillverkad av 3 lager skum som har valts för att ge optimal sömnkvalité. Basen (det gröna skummet) är tillverkat av ett stödjande HRX-skum, mittenlagret (det gula skummet) är viscoelastiskt skum, eller som de flesta benämner det som: memoryskum. Det översta lagret (det blåa skummet) är tillverkat av Airgocell skum. Vi förklarar deras olika fördelar längre ner.

Här ser du en bild på Emma madrassens insida.

Det stödjande HRX-skummet som vi nämnde ger stöd och ser till att din ryggrad håller sig i en naturlig position. Det visco elastiska skummet, eller memoryskum, fördelar din kroppsvikt och är tryckavlastande. Det översta blåa airgocell skummet är klimatreglerande så att du slipper svettas på natten. Notera att vi hittat all denna information på deras hemsida, men under testerna ser vi att informationen stämmer, den är inte vilseledande eller för komplicerad för att man skall förstå vad dem pratar om. Det gillar vi!

Jämför här!

 

Till vilka sängsystem kan man använda Emma Madrassen? 

Egentligen passar Emma madrassen till alla sängsystem. Optimalast passar den i en sängram med en ribbotten. Då madrassen är 25cm hög skulle det bli konstigt att lägga den uppepå en resårbotten då den (utan ben) oftast är 25cm, så med ben + en Emma madrass blir sängen över en halvmeter hög. Alltså bör madrassen användas med en sängram, se ett exempel nedan.

En sängram kan lätt inköpas på IKEA eller liknande möbelvaruhus, beroende på vilken prisklass man är ute efter. Vill man kan man ha madrassen direkt på golvet.

IKEA MALM Sängstomme, hög

Detta är en helt vanlig sängram från IKEA som inte kostar mer än 2685 för en dubbelsäng.

Vi har dessutom pratat med kundtjänsten på Emma madrass och deras madrasser passar i ställbara sängar också. Madrassen är testad till 90 grader. Vi testade såklart detta antagandet och kunde se att dem håller vad dem lovar. I Testfaktas test där Emma madrassen blev utsedd till bäst i test nämns det att madrassen ger bäst ergonomi i just ställbara sängar. Läs citatet nedan, hela artikeln från testfakta hittar ni här. 

Men enligt Dr. Florian Heidinger uppnås de allra bästa ergonomiska resultaten när en skummadrass placeras på en justerbar ribbotten.
– När en ramlös madrass används i kombination med en ribbotten som är justerbar får man en mycket hög ergonomisk prestanda eftersom det ger en ytterligare grad av individuell anpassning, förklarar Dr. Florian Heidinger.

Sist men inte minst passar Emma madrassen i en kontinentalsäng. Vanligtvis är en kontinentalsäng uppbyggt av tre delar. En botten, en tjock madrass och en bäddmadrass. Känner du att din nuvarande kontinentalsäng börjar bli dålig, är obekväm eller det är dax att köpa en ny madrass så kan du enkelt byta ut kontinentalsängens mitten del till en Emma madrass.

Vad kostar madrassen, vilka storlekar finns det och vart kan jag köpa den?

Emma madrassen är tillgänglig i de flesta storlekar. I normalfallet är madrasser 200cm långa, men Emma madrassen erbjuder dessutom 210 och 220 i längd på de flesta storlekar. Vilket är perfekt för den lite längre personen. I bredd erbjuder dem allt från 80cn till 200cm. Nedan ser du de storlekar som är vanligast i Sverige och vad dem kostar.

90×200 cm kostar 6299 SEK  och du hittar den här!
120×200 cm kostar 7499 SEK och du hittar den här!
140×200 cm kostar 8999 SEK och du hittar den här!
160×200 cm kostar 10499 SEK och du hittar den här!
180×200 cm kostar 11499 SEK och du hittar den här!

Dessa priser kanske kan kännas mycket men hos oss på Topp5 får du alltid en rabattkod så att du får bättre pris än någon annan! Emma Madrass kan dock endast köpas online och inte i butik. Men eftersom du kan prova den hemma i 100 dagar känns det helt okej att inte få prova den innan man köper den.

Till hemsidan!

Upp till 48% med kod Topp5

Hur levereras Emma madrassen?

Detta är verkligen en av anledningarna till varför Emma madrassen hamnar högt upp på vår lista. Den levererades snabbt (endast 4 dagar) och kom i en super smidig låda där madrassen var vakuumförpackad. Detta gjorde att den var super smidig att flytta runt fram tills att vi skulle packa upp den. Nedan ser ni en bild på hur madrassen levererades, hela vägen till dörren.

I denna super smidiga låda kommer alla deras madrasser i.

Hur packar man upp Emma madrassen?

Som nämnt är madrassen vakuumförpackad när den levereras, vilket kan vara lite knepigt när det kommer till att packa upp den. Nedan hittar ni en video från när vi packade up den Emma madrassen som vi beställde. Inga konstigheter alls och tog väldigt kort tid.

Vad är Emma Madrass för företag?

Emma Madrass är ett tyskt företag som grundades 2015 i Frankfurt am Main. Det är även i Tyskland som dem tillverkar sina madrasser vilket såklart är ett plus då det ligger så nära sverige och därmed har en låg klimatpåverkan när det kommer till transport. Just nu säljer företaget sina produkter i 20 länder över hela världen och är en av de snabbast växande start-up bolagen i Europa. Efter vi har läst på om Emma Madrass utomlands så ser vi att dem är den mest sålda madrassen i Europa, vilket är helt fantastiskt efter bara 5 år. Detta tyder dessutom på att kunder är nöjda med Emma inte bara i Sverige utan även utomlands, och det priset är mycket mer värt än alla andra då det är kunden som sover på madrassen och ingen annan!

Sammanfattning – ska man köpa en Emma madrass?

Vi på Topp5 kan verkligen rekommendera Emma Madrass. Alla tester som vi genomfört, informationen som vi samlat samt all service som de erbjuder är Emma madrass den självklara vinnaren på topplistan. Därmed kan vi rekommendera att du köper en Emma Madrass, för helt ärligt om den inte passar dig kan du bara skicka tillbaka den med full återbetalning.

 

Köp här!

Upp till 48% med kod Topp5