Emma Madrass

 

 

 

 

 

Emma Madrass grundades år 2015 i Frankfurt, Tyskland. Företagets Mål är att ge mer rättvisa och öppenhet till madrassindustrin. Företaget vill göra det så enkelt som möjligt att köpa en madrass. Sedan grundandet har Emma madrass vuxit väldigt mycket. Idag säljer de sina madrasser men också andra sängprodukter världen över. Emma madrass har vunnit pris för bästa köp och fått utmärkelsen för bästa madrass i flertalet europeiska länder. Emma Madrass mission är att förbättra sina kunders sömn och erbjuda madrasser till rättvisa priser. Eftersom kundnöjdhet är en prioritet för Emma Madrass, erbjuder de sina kunder en provperiod på 100 nätter utan risk med fri frakt och fri retur. För att köpa en madrass så behöver man besöka deras hemsida eftersom de inte finns i några fysiska butiker än.

 

Fördelar med Emma Madrass                                                                Nackdelar med Emma Madrass

 

Passar alla. Varken för mjuk eller för hård                                       Χ Finns inte i fysiska butiker i Sverige

Prisvärd                                                                                                   Χ Finns bara i en variant

100 nätters provsömn utan dolda avgifter                                       Χ Kan vara svår att bädda med sin höjd

Fri frakt och fri retur

Testvinnare i Sverige och i flera Europeiska länder

Perfekt tryckavlastning för ryggen

Lätt att vända sig under natten

I samarbete med Emma Madrass har vi just nu 37% rabatt på deras madrasser.

Köp här

Konstruktion

Emma madrassen är en 25 cm hög skummadrass som anpassar sig till din kropp, tack vare att den består av tre skumlager: HRX-skum, memory foam och ett tryckavlastande Airgocell®-lager. Med Airgocell®-skummet ger madrassen optimal komfort med dess punktelasticitet. Materialet har även luftporer vilket gör att madrassen andas bättre än andra memory foam madrasser. Memory foam lagret anpassar sig efter din kropp och dina rörelser. I botten är HRX-skummet och ger stabilitet så att kroppen får ett bra stöd. Madrassen är klassificerad som OEKO-TEX klass 1, vilket är den högsta kvalitetsstandarden för möbler. 

Komfort

Denna madrass har bedömts som den bästa madrassen av konsumentföreningar runt om i Europa ett flertal gånger. Emma får höga poäng för sin fasthet, slitstyrka och livslängd. Madrassen kan också skyddas ytterligare av en Emma bäddmadrass. De har uppnått denna höga kvalitet trots det mycket konkurrenskraftiga priset. Madrassen är gjord i Tyskland och har vunnit priser för sin kvalitet runt om i Europa. Du får en madrass som är följsam för dina rörelser under natten. Den sjunker ner på ett nästan perfekt sätt vid höfter och axlar. Det skapar en rak ryggrad när du sover, vilket förstås är skonsamt för ryggen. Madrassens stabilitet och utformning är gjord för att passa alla personer från 50-130 kg. Det är möjligt på grund av dess punktelasticitet och progressiva insjunkning.

 

Ryggradsanpassning

Emma Madrassen ger en i stort sett perfekt ryggradsanpassning i sidoposition, vilket ni kan se på bilden ovan. Detta har och göra med att madrassens fasthet är precis rätt och är väl balanserad över kroppens olika tryckpunkter.

Sjunktest

I sjunktestet presterade Emma madrassen särskilt bra. Som framgår av bilden är 4 steg på kettlebell:en fortfarande ovanför ytan. Detta innebär att madrassen är mjuk på ytan men samtidigt ger bra stöttning underifrån så att man inte sjunker ner för djupt. Känslan är att man ligger på något mjukt men samtidigt stabilt, vilket skyddar ryggen, axlarna och andra känsliga delar av kroppen. Emma madrassen hittar den optimala balansen mellan komfort och hälsa.

 

Tryckavlastning

Filmen ovan visar upp madrassens mjuka yta. Att madrassen snabbt återfår sin form efter att ha blivit utsatt för tryck visar på god tryckavlastning.

 

Hållbarhet

Emma madrass erbjuder 10-års garanti och detta av goda skäl. Vi gjorde ett hållbarhetstest där 10 års användning simulerades under 2 dagar. Madrassen var fortfarande i användbart skick om än lite nernött. Detta är ett mycket gott resultat då de flesta madrasser behöver bytas efter 6-8 år.

Kundservice

Vårt Emma madrass test visar att de har bra kundvillkor. Emma erbjuder alla kunder 100 dagars provsömn. Madrassen levereras kostnadsfritt och om madrassen inte passar kan du returnera den inom de första 100 dagarna. Det görs utan extra kostnad eller dolda avgifter. Kunder som väljer att lämna tillbaka madrassen inom 100 dagar får också full återbetalning. För att returnera din madrass är det bara att kontakta deras kundservice så hjälper de dig att hämta upp och returnera madrassen. Madrasserna har 10-års garanti. Garantin täcker sprickor, hål eller andra skador som uppkommit på skummet trots korrekt användning. Garantin täcker även produktionsskador på dragkedjan.   

Är madrassen praktisk att beställa hem?

Som framgår av bilden ovan kommer madrassen hem till dig rullpackad i en låda. Emma beskriver lådan som smart då den är enkel att hantera och har handtag som förenklar hela processen. Madrassen levereras hela vägen fram till din dörr. När du sedan packar upp madrassen och plockar av emballaget tar det bara några minuter innan madrassen återfår sin naturliga form. Madrassen har också handtag som gör det lättare att placera den på sängen. Bilden är tagen från Emma Madrass hemsida.

 

Är madrassen enkel att tvätta?

Den vita delen av fodralet går att tvätta i 60 grader och den mörkgråa delen bör tvättas i 40 grader.

 

Hur lång är garantitiden?

Emma Madrassen har 10-års garanti.

 

Är madrassen värd att köpa?

Emma madrass är bäst i test enligt oss på Topp5. Detta anser också konsumenter runtom i Europa. Madrassen har vunnit pris som bästa madrass i Nederländerna, Tyskland, Italien och England. Madrassen kombinerar funktioner från en svalkande latexmadrass och de tryckavlastande och följsamma hos en memory foam madrass. Madrassens insjunkning och följsamhet är väldigt bekväm. Kundvillkoren är också bättre än konkurrenternas och ger kunderna en säker kundupplevelse. Till råga på det kommer madrass hem i en smidig låda till ett konkurrenskraftigt pris. Se den bästa madrassen här.

 

Fördelar

  • Passar alla. Varken för mjuk eller för hård
  • Prisvärd
  • 100 nätters provsömn utan dolda avgifter
  • Fri frakt och fri retur
  • Testvinnare i flera europeiska länder
  • Perfekt tryckavlastning för ryggen
  • Lätt att vända sig under natten

Nackdelar

  • Finns inte i fysiska butiker i Sverige
  • Finns bara i en variant
  • Kan vara svår att bädda med sin höjd på 25 cm

I Samarbete med Emma Madrass har vi just nu 37% rabatt på deras madrasser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bäst Madrass Top5
Average rating:  
 0 reviews

Johan har jobbat flera år inom madrassindustrin. Han har en passion för hälsa och menar att en god natts sömn är det bästa receptet för att hålla sig frisk. I övrigt är han intresserad av att laga mat och att resa.

9,3 Mycket bra madrass

Mycket bra madrass