Emma Madrass omdöme


Detta inlägg är ett omdöme om madrassen Emma Original. Produkten kommer från företaget Emma Madrass som är ett tyskt företag och som specialiserat sig på madrasser samt andra relaterade produkter. Exempelvis, bäddmadrasser, sängar och kuddar.

Inlägget kommer främst handla om Emma madrass är bra utefter ett antal kriterier som är samma för alla madrasser på vår hemsida. Notera att omdömet inte är baserat på självständiga tester utan är en sammanställning av det vi kan hitta på företagens egna hemsidor och andra webbplatser. I slutet på sidan kan du hitta de källor som använts för att skriva recensionen.

För att kort summera Emma Madrass omdöme:

 1. Produkt: Emma Original
 2. Företag: Emma Madrass
 3. Kriterier: Produkt specifikationer, online recensioner, officiella tester och fördelar så som garanti och leveransalternativ.

 

Till hemsidan!

 Just nu får du som läsare en rabattkod när du handlar hos Emma Madrass!

 

   

Få 5% extra rabatt med koden: TOPP5

Emma Original

Emma Original är en skummadrass som består av tre olika skummlager. På Emma Madrass hemsida kan man tydligt se de olika fördelar som kompletterar varandra.

Bilden visar Emma Madrassen både utvändigt och invändigt.

Emma Madrass pris startar från 6 199 kr.

 

 • Bottenmaterialet (grön färg): Stödjande material som skall hålla din ryggrad i sin naturliga position oavsett vilken sov position du föredrar.
 • Mittenmaterialet (gul färg): Tryckavlastande egenskaper som också anpassar sig efter din sov position men med fördelen att din kroppsvikt fördelas över madrassen.
 • Översta materialet (blå färg): Underlättar för luft och fukt att transporteras bort från madrassen som resulterar i en svalare upplevelse.
 • Madrass fodralet: Utformad med en teknologi som skall hålla strukturen på madrassen längre eftersom den skyddar mot fukt din kropp genererar under sömnen. Nedre delen av fodralet (grå färg) har antiglid egenskaper så att madrassen stannar på sin plats.

 

 

Emma Madrass – Vinnare av Testfakta 2020 och 2021

Madrassen Emma Original som vi skriver om i detta inlägget har vunnit flertalet tester runt om i Europa. Men för svenskar är nog den mest kända titeln Testfakta. I maj 2020 samt juni 2021 vann Emma madrass testet med 8,1/10. Hela testet kan läsas på Testfaktas hemsida, nedan ser du vilka märken som deltog i testet (inte rangordnat):

 • Emma Madrass
 • Tempur
 • Ikea
 • Jysk
 • Belliani
 • Bättre nätter

Emma Original var enda madrassen som uppnådde kraven för att passa alla olika viktklasser. Enligt Testfakta innebär det att madrassens ergonomiska egenskaper passar både större och mindre personer.

Emma Madrass som företag har dessutom kammat hem flertalet test runtom i Europa. Nedan ser du ett par av de tester där just Emma Original kommit ut som vinnare.

 • Nederländerna – Consumentenbond 2018 (Emma Original)
 • Belgium – Test Aankoop 2019 (Emma Original)
 • UK – Which.co.uk 2019 (Emma Original)
 • Spain – OCU 2021 (Emma Original)

Emma Original är utsedd till bäst i test enligt Testfakta i Juni 2021 med ett resultat på 8,1/10

 

Trustpilot

Trustpilot är en hemsida för online omdömen. Vi har använt denna plattform för att se vad konsumenterna säger om de olika företagen vi recenserar på vår hemsida.

Antal omdömen: 434

Betyg: 4,6/5

Ett betyg på 4,6 är enligt trustpilot utmärkt. Endast 5% av alla omdömen är 1-2 vilket tyder på ett väldigt bra resultat och nöjda kunder.

 

 

Till hemsidan!

 

Vilka tjänster erbjuder Emma Madrass?

Alla företag erbjuder olika tjänster. I denna sektion överväger vi samma tjänster för de olika företagen på hemsidan. Tjänsterna och en kort beskrivning finner ni nedan.

 1. Öppet köp/Provsömn: Emma Madrass erbjuder 100 dagar öppet köp. Läser man detaljerna erbjuder de mer än vad standard öppet köplagarna innebär. Köper du en produkt hos Emma kan du prova den i 100 nätter och vid en retur finns inga dolda kostnader. Enligt deras hemsida återbetalas du inom 14 dagar efter upphämtning.
 2. Garanti: Emma erbjuder 10 års garanti på alla deras produkter, inklusive madrassen vi recenserar i detta inlägget.
 3. Leverans: Fri frakt ingår vid alla köp, leveranstiden kan dock variera men tycks vara under 2 veckor.
 4. Retur: Hos Emma Madrass är en retur inom 100 dagar helt gratis
 5. Kundtjänst: Emma erbjuder kundtjänst via telefon, chatt och e-mail. Telefonen är öppen mellan 9–17, dock står inga öppettider för chatten eller deras svarstid på mail.
 6. Återförsäljare: Emma Madrass har inga återförsäljare och du kan inte köpa deras produkter i en butik.
 7. Utförda test: Emma Original har blivit testad i Testfaktas madrasstest 2020 och utsågs som vinnare. Emma Madrass har dessutom testats i andra länder och har blivit utsedd till vinnare flertalet gånger.
 8. Utbud: Produktsortimentet som Emma Madrass erbjuder är glest. De erbjuder endast en madrass, en bäddmadrass, en säng och två kuddar.

 

Sammanfattning – Emma Madrass Omdöme

Är Emma madrass bra? Emma är ett tyskt företag som säljer skummadrassen Emma Original. Produktionsland är Tyskland där företaget dessutom har sitt huvudkontor. Emma Madrass har verkat i Sverige sedan 2018 och de säljer sina produkter i över 30 länder runt om i världen.

Emma Original, madrassen som detta omdöme handlar om har vunnit bäst i test enligt Testfakta (2020 och 2021) samt utsedd till vinnare i flera andra europeiska länder. Madrassen är tillverkad av tre lager skum och vid ett köp hos Emma tillkommer flera tjänster så som 100 nätter provsömn, fri frakt och 10 års garanti.

Köp här!