IKEA Kontinentalsäng 

IKEA är en svensk firma som grundades år 1943 av Ingvar Kamprad. Idag är IKEA en utav de största företagen i världen som säljer möbler och inredning. De har kontor runt om i hela världen. IKEA är känt för sina självbetjäningsvaruhus med billiga produkter i bra kvalité. IKEA säljer bland annat ställbara sängar, kontinentalsängar och madrasser. Dock säljer de inte många madrasser som enskilda produkter utan mer som ett kompliment till andra produkter.

Konstruktion

Madrassen

Dunvik kommer med IKEAs resårmadrass Högvåg. Detta är en mediumfast pocketresårmadrass som består utav fjädrar som följer hur din kropp ligger. Ovanpå dessa pocketresårer ligger ett tjockt lager mjuk fyllning för extra bekvämlighet. Tyget överst på madrassen är ett stretchtyg som förhöjer madrassens förmåga att följa med din kropp och ge maximala komforten. För att hålla madrassen ren kan man ta av fodralet runt den och tvätta den i tvättmaskinen.

Bäddmadrassen

Bäddmadrassen Tuddal medföljer också. Detta är en fem cm tjock bäddmadrass utav högelastiskt skum med tryckavlastande effekt för att ge en fastare och mer stödjande upplevelse. Precis som med resårmadrassen är fodralet till bäddmadrassen gjort utav stretchtyg. Man kan även ta av den för att tvätta den och hålla den ren. Följ tvättinstruktionerna för vardera fodral för att hålla livslängden så lång som möjlig.

Sängbotten

Självaste sängbotten har en kreativ konstruktion av bonellresårer i sin kärna. Dessa verkar för att ytterligare dämpa dina rörelser, minska trycket från din kropp ytterligare och skapa en luftcirkulation genom madrassen. Denna design gör att madrassen håller sig längre och att personen som som använder Dunvik kontinentalsäng mår bättre i sängen också.

Sängen kommer endast i längden 200 cm. Men den finns i olika bredlängder, för de som vill välja en säng som är lite bredare.

Komfort

Dunvik Kontinentalsäng med bäddmadrassen Tuddal ger en hyfsad god komfort. Som utlovat följer madrassen med i kroppens rörelser och den andas för att håla dig sval. Några utav våra lättare testpersoner upplevde dock att kontinentalsängen var lite för hård för dem. Men majoriteten utav våra testpersoner fann sängen bekväm och bra, och behövde inte en mjukare säng.

Kundservice

IKEAs kundservice har många alternativ redan på sin hemsida om hur man kan få hjälp från dem. Allt ifrån att annordna hemleverans till hjälp med montering. IKEA har även så att om man kan hitta nästan all information om IKEA och deras produkter som nerladdningsbara PDF, online. Detta gör att man lätt kan få tag på informationen som man är ute efter i ett skrivet format. Om förmodan att man vill kontakta dem om frågor så kan man alltid ringa eller chatta med IKEA. Telefonen och chatten är öppen alla dagar i veckan och även på röda dagar.

Omdöme

Som nämt ovan har IKEA som policy att sälja produkter av hög kvalitet till ett lågt pris. Detta ser man tydligt med Dunvik. Om du befinner dig i en situation och du måste tänka på din budget, men vill ha en bra säng för de nästa 10 åren så är IKEAs Dunvik ett bra val. Se bara till att hårdheten passar just för dig, så att du inte får problem med ryggen. Annars ska det gå att hitta en lite mjukare bäddmadrass från IKEAs stora utbud av bäddmadrasser, så att man sjunker ner bra i sängen och kan sova gott hela natten.

Detaljer

Avtagbart tyg | Huvudregal medföljer| fasthet medel