Ikea Madrass Omdöme

I detta inlägg recenserar vi den bästa madrassen från IKEA. Då företaget har ett stort produktsortiment har vi valt madrassen Morgendal. Vi valde Morgendal eftersom den var en del av Testfakta 2020. I det svenska testet användes madrassen Matrand, men då den inte längre finns på den svenska marknaden har vi valt Morgendal som testades för den danska marknaden och som även säljs i Sverige. Fortsättningsvis i denna artikel kommer vi att referera till madrassen eller Ikea madrass.

Detta omdöme är främst en summering om vad som nämns på deras hemsida. Kriterierna är densamma för alla madrasser på vår hemsida. Notera att omdömet inte är baserat på självständiga tester utan är en sammanställning av det vi kan hitta på företagens egna hemsidor och andra webbplatser. I slutet på sidan kan du hitta de källor som använts för att skriva recensionen.

Ikeas omdöme är baserat på:

 1. Produkt: Morgendal
 2. Företag: IKEA
 3. Kriterier: Produkt specifikationer, online recensioner, officiella tester och fördelar så som garanti och leveransalternativ.

 

 

Ikea madrass – Morgendal

Denna Ikea madrass är en skummadrass. Materialet består av kallskum och madrassfodralet utav bomull och polyester. Tyvärr finns det inte fler utförliga beskrivningar om materialet, dock nämns madrassens fördelar på deras hemsida. Se listan nedan:

 • Följsam och anpassar sig efter kroppens rörelser
 • Stödjande
 • Komfortzoner
 • Tryckavlastande

 

Ikea Madrass pris startar från 1 495 kr.

Köp här!

 

 

Ikea Morgendal – 6,9/10 i Testfaktas test i maj 2020 (DK)

Då madrassen Matrand som testades i Testfaktas test i Sverige inte längre finns på marknaden har vi kollat på Ikeas madrass Morgendal istället. Denna madrass testades i det danska testet som utfördes samtidigt. 6,9 i result är ett av de sämsta betyget under detta test och Ikea delar sista platsen med Belliani. Madrassen som testades på den svenska marknanden, Matrand fick dock ett betyg på 7,5 vilket är en delad andra plats men som alltså inte längre säljs. Du kan läsa mer om testet på testfaktas hemsida.

Företagen som medverkade i Testfaktas test 2020 är listade nedan:

 • Emma Madrass
 • Tempur
 • Ikea
 • Jysk
 • Bättre Nätter
 • Beliani

 

Trustpilot

Trustpilot är en hemsida för online omdömen. Vi har använt denna plattform för att se vad konsumenterna säger om de olika företagen vi recenserar på vår hemsida.  Omdömet på Trustpilot är internationellt och kommer från flertalet länder och alltså inte bara Sverige.

Antal omdömen: 12 271
Betyg: 1,5/5

Ett betyg på 1,5 är enligt trustpilot Mycket dålig. 69% av alla omdömen är 1 stjärna vilket kan tyda på ett stort missnöje. Dock verkar Ikea inte lägga särskilt mycket tid på sin Trustpilot då deras fokus ofta är på deras butiker och inte online vilket kan vara ett resultat av det dåliga betyget.  Notera att detta betyg är för hela koncernen och inte den specifika Ikea madrassen vi recenserar i detta inlägg.

 

Vilka tjänster erbjuder Ikea

 1. Öppet köp/Provsömn: Ikea erbjuder en generös öppet köp policy på 365 dagar. Du får pengarna återbetalt om du inte använt produkten. Du kan alltså inte prova madrassen hemma och sedan returnera den utan endast om den fortfarande är oanvänd, vill du prova madrassen kan man göra det i deras butiker och varuhus.
 2. Garanti: Garantin på Morgendal madrassen är inte utskriven men på hemsidan står det att madrasser omfattas av 25 års garanti och därmed förmodar vi att även denna madrass har en sådan generös garanti.
 3. Leverans: Ikea erbjuder inte kostnadsfri leverans för just denna madrassen. Priset på leveransen verkar variera beroende på hur du vill ha den levererad samt ditt postnummer. När vi kollade låg priset på runt 400kr.
 4. Retur: Du har alltid 14 dagars ångerrätt hos Ikea när du beställer online, detta gäller när varan är oanvänd. Om det kostar något att returnera varan nämns inte. Du kan dock returnera din vara i butik och då bör deras 365 dagars öppet köp gälla.
 5. Kundtjänst: Ikea har ett utförligt kontaktformulär där du behöver klicka dig igenom flertalet steg för att kontakta kundtjänst eller för att få svar på din fråga via FAQ. Du kan dessutom nå dem på telefon på 0775 700 500, dock nämns inga öppettider.
 6. Återförsäljare: Ikea säljer endast sina produkter i sina egna varuhus som du kan hitta i de flesta större städer runt om i Sverige och världen.
 7. Utförda test: Madrassen Matrand och Morgendal testades i testfaktas senaste madrass test. Förutom dessa test har vi inte gjort vidare eftersökningar men det ser inte ut som att någon av IKEA:s madrasser har vunnit några test.
 8. Utbud: Som känt för de flesta har IKEA ett stort produktsortiment.

 

Sammanfattning – Ikea madrass omdöme

Hur bra är då Ikea madrassen? Som de flesta vet är IKEA ett svenskt företag som säljer ett stort utbud av produkter. I detta inlägg har vi skrivit en recension om Morgendal. Madrassen är tillverkad av skum och vid ett köp hos Ikea tillkommer 365 dagars öppet köp och 15 års garanti.

 

Jämför här!

 

 

Denna text uppdaterades: februari 2021