Jysk Madrass Omdöme

Det här inlägget är ett omdöme om, madrassen Wellpur F110. En skummadrass från det danska företaget Jysk, vars produktsortiment sträcker sig från sovrum till badrum och allt där emellan.  I detta inlägg kommer vi fortsättningvis referera till Jysk madrassen eller Wellpur madrassen.

Detta omdöme handlar om Wellpur F110-madrassen är bra utefter ett antal kriterier som är desamma för alla madrasser på Topp5. Notera att omdömet inte är baserat på självständiga tester utan är en sammanställning av det vi kan hitta på företagens egna hemsidor och andra webbplatser. I slutet på sidan kan du hitta de källor som använts för att skriva recensionen.

En kort sammanfattning av bedömningen av Jysk bygger på:

Produkt: Wellpur F110

Företag: Jysk

Kriterier: Produkt specifikationer, online recensioner, officiella tester och fördelar så som garanti och leveransalternativ

 

Jysk Wellpur F110

Jysk madrass är tillverkad utav skum. Som illustrerat på bilden nedan är madrassen uppbyggd av tre olika lager. Se en kort sammanfattning under bilden.

Wellpur F110s pris börjar från 3999 kr

Köp här!

 

 • 24 cm tjock
 • 7 komfortzoner
 • Hårdheten ska upplevas som fast

Själva skummaterialet har olika fördelar som komplimenterar varandra:

 • Bottendelen består av 17 cm kallskum
 • Mellan delen är tillverkad av memoryskum som skall forma sig efter kroppen
 • Den blåa delen är ett 2 cm Air-memoryskum som skall ge en svalkande effekt
 • Fodralet underlättar för fukt att transporteras genom madrassen

 

 

 

Jysk Madras – 7,3/10 i testfaktas senaste test

Jysks madrass som är en del av jämförelsen på denna hemsida var också en av deltagarna i Testfaktas senaste test från maj 2020. Wellpur madrassen fick ett betyg av 7,3/10 och hamnar på en tredje plats. Mest för att tre madrasser fick samma betyg och delade därmed andra platsen. I jämförelse med de madrasser som var med i testet var Jysks madrass sämre än 4 andra madrasser och hamnar näst sist. Du kan läsa hela testet på Testfaktas hemsida.

De företag som testades i Testfakta test 2020 i Sverige är listade nedan (inte rangordnat):

 • Emma Madrass
 • Bättre nätter
 • Tempur
 • Dunlopillo
 • Jysk
 • Ikea
 • Beliani

Vi kan inte hitta fler test förutom de utförda av testfakta under 2020 där just Wellpur F110 har medverkat och tyvärr inte heller någon av deras andra madrasser heller. Det tyder inte på att deras madrass är sämre än andra utan kan bero på flera faktorer, exempelvis kan produkten vara ny på marknaden eller inte finnas i andra länder där liknande test utförs.

Jysk Wellpur F110 madrass fick betyget 7,3/10 i Testfaktas test  från 2020

 

Trustpilot

Trustpilot är en hemsida för online omdömen. Vi har använt denna plattform för att se vad konsumenterna säger om de olika företagen vi recenserar på vår hemsida.  Omdömet på Trustpilot är internationellt och kommer från flertalet länder och alltså inte bara Sverige.

Antal omdömen: 172
Betyg: 1,6/5

Ett betyg på 1,5 är enligt trustpilot Mycket dålig. 76% av alla omdömen är 1 stjärna. Detta kan betyda att Jysk inte lägger särskilt stor vikt på sin Trustpilot i Sverige. Jämför man däremot med den danska delen ligger betyget på 3,7 med tusentals omdömen. Vilket i detta fall kan tyda på en mer korrekt berömmelse.

 

Vilka tjänster erbjuder Jysk?

I det här avsnittet tittar vi på samma tjänster för alla företag som vi jämför på Topp5.

 1. Öppet köp / provsömn: På Jysk GOLD madrasser ingår 100 dagar provsömn om du köper till ett madrasskydd och madrassen är hel och ren vid återlämning. Du får dock inte hela beloppet återbetalt om väljer att utnyttja detta erbjudande utan kan istället byta ut madrassen till en annan och få mellanskillnaden tillbaka i ett presentkort om den nya madrassen är billigare eller betala mer om den är dyrare.
 2. Garanti: Jysks garanti på madrasser är 25 år. Detta innebär att vid ett köp av Wellpur madrassen vi skriver om i detta inlägg ger dig samma garanti tid.
 3. Leverans: Med så kallad ”Click and Collect” som innebär att du beställer online och hämtar upp i butik är kostnadsfritt. Vill du däremot ha din madrass hemlevererad tillkommer en avgift som startar från 349 kr.
 4. Retur: En eventuell retur hos Jysk är kostnadsfri men bara om du själv lämnar den i en butik, detta gäller oavsett om ditt köp gjordes online eller i en av deras butiker. Vill du däremot returnera den via postombud eller upphämtning får du själv stå för kostnaden och ansvaret att produkten är tillräckligt förpackad.
 5. Kundtjänst: Jysk erbjuder kundtjänst via telefon, mail och chatt. Telefonen är öppen alla dagar i veckan och kan nås på 0770 457 451.
 6. Återförsäljare: Jysk säljer sina produkter både online och i butiker runt om i landet. Jysk har egna butiker och du kan endast köpa madrassen i deras egna butiker.
 7. Utförda tester: Madrassen Wellpur F110 var en av de som testades i Testfaktas test i maj 2020, förutom detta test kan vi inte hitta några andra tester dem deltagit i. Jysk fick ett vetyg på 7,3/10.
 8. Utbud: Jysk har ett stort sortiment och säljer allt från sovrum till små inredningsdetaljer. Dem har dessutom en stort utbud vad gäller madrasser och andra liknande produkter.

 

Jysk Madrass Wellpur – Omdöme

Madrassen Gold Wellpur F110 kommer från företaget Jysk, ett danskt företag som säljer ett stort utbud av produkter för ditt hem. I detta omdöme har vi sammanfattat relevant information om både Jysk som företag samt deras madrass, så att du kan göra ett informerat köp. Vid ett köp hos Jysk tillkommer  bland annat 25 års garanti och 100 nätter provsömn med bytesrätt.

 

 

 

Till Hemsidan!

 

 

 

 

Denna text uppdaterades: februari 2021