Varför är Jysk Madrass på plats 3?

Precis som med många andra företag erbjuder Jysk flertalet madrasser. Vi har valt att recensera Jysk Wellpur Gold. Det är alltid svårt att veta vilken madrass som är bäst när även samma företag erbjuder flera olika madrasser med samma typ av marknadsföring. Jysk har dessutom Wellpur Bäddmadrass så notera att denna recension handlar om madrassen.

Generellt är det svårt att navigera sig på Jysks hemsida. Under madrasskategorin kan man sortera sig vidare till skummadrasser men under denna kategorin finns flera olika typer, allt från den mest enkla gästmadrassen till Wellpur som vi recenserar här. Detta är i våra ögon ett minus då det skall vara lätt att hitta rätt, vilket är en av anledningarna till att vi driver denna hemsidan.

Vi har valt att recensera Wellpur Gold då det är den mest avancerade madrassen som Jysk erbjuder. Dock har dem tre Wellpur Gold madrasser men dyker man lite djupare i information ser man att denna absolut är bäst. Vi kommer såklart att förklara varför nedan.

Utöver madrassen erbjuder Jysk 25 års garanti och fri frakt till butik. Tyvärr kan vi inte hitta något om öppet köp och därmed förmodar vi att du inte kan testa madrassen hemma vilket vi tycker är ett minus. Speciellt då det tar 4-6 veckor att vänja sig vid en ny madrass så prova den i butik kommer inte hjälpa särskilt mycket. Du kan läsa mer om de främsta fördelarna och nackdelarna med Wellpur nedan.

Jämför här!

 

Mer om Jysk madrassen

Jysk Wellpur Madrass är en 24cm hög skummadrass. Den är sedd som fast och har 7 komfortzoner. Vad dessa komfortzoner innebär nämns inte och därmed kan vi inte säga om det är bra eller dåligt. Dessutom nämner dem att madrassen har 3 komfortzoner på ett annat ställe så vilken information som är rätt är svårt för oss att urskilja. Dessutom är Wellpur madrass tryckavlastande, formar sig efter kroppen och ger stöd. Detta är något som är ett stort plus då dessa faktorer är de viktigaste gällande madrasser enligt oss. Wellpur madrassen är dessutom rullpackad och kan därmed transporterar lätt och smidigt detta är viktigt i detta fallet då madrassen endast har fri leverans til butik. Sist men inte minst skall madrassen transportera bort fukt och vara svalkande, det älskar vi på Topp5 då ingen vill vakna svettig på natten.

 

Madrass 90x200 GOLD F110 WELLPUR

En översikt av Jysk madrass Wellpur

Vad är Jysk Madrassen tillverkad av? 

Som nämnt är Jysk Wellpur madrass en skummadrass. Det betyder att madrassen är tillverkad utav skum. Det finns flera fördelar med en skummadrass rent generellt men gällande Wellpur madrassen är den tillverkad av tre lager skum. Air Gel Memoryskum, Memory skum och Kallskum. Dessa tre i kombination är bra för tryckavlastning och stöd för din kropp.

Madrass 90x200 GOLD F110 WELLPUR

En bild på Wellpur madrassens insida, vart den är tillverkad nämns tyvärr inte och madrassen har inte heller vunnit några test. Detta är en av anledningarna till att Jysk madrassen inte klättrar i placering och hamnar på plats 3.

 

Till vilka sängsystem kan man använda Jysk Madrassen?

Jysk madrassen passar till de flesta sängsystem. Optimalast passar den i en sängram med en ribbotten. Då madrassen är 24cm hög skulle det bli konstigt att lägga den uppepå en resårbotten då den (utan ben) oftast är 25cm, så med ben + en Jysk madrass blir sängen över en halvmeter hög. Alltså bör madrassen användas med en sängram, se ett exempel nedan. Madrassen kan också läggas direkt på golvet, tyvärr informerar inte Jysk om man kan använda madrassen i en ställbar säng, där behöver du alltså kontakta deras kundtjänst vilket såklart är ett minus enligt oss.

En sängram kan lätt inköpas på Jysk vilket såklart är ett plus så att man kan köpa allt på en gång. Jysk erbjuder flera olika modeller i olika prisklasser. Nedan ser du ett exempel. Glöm inte att sängramar behöver en ribb botten för att fungera med latex och skummadrasser. Dessutom kan du använda Jysks sängramar till de flesta av de madrasser vi har på vår topplista.

Sängram KONGSBERG 180x200 grå

Detta är en helt vanlig sängram från Jysk som inte kostar mer än 3499 för en dubbelsäng.

Köp här!

 

Vad kostar madrassen, vilka storlekar finns det och vart kan jag köpa den?

Jysk madrassen är endast tillgänglig i ett par storlekar, både för enkel och dubbelsäng. Längd erbjuds endast i 200cm, vilket inte är optimalt för personer som är låga. Ett stort minus är att Wellpur inte finns i 180x200cm vilket är en av det vanligaste storlekarna när man vill ha en dubbelsäng.

80×200 cm kostar 4499 SEK och du hittar den här!

90×200 cm kostar 4999 SEK och du hittar den här!

120×200 cm kostar 6999 SEK och du hittar den här!

160×200 cm kostar 8999 SEK och du hittar den här!

Priserna är ganska bra för vad dem erbjuder, dock tycker vi att det är ett väldigt onaturligt prishopp mellan de olika storlekarna.

 

Vad är Jysk för företag?

Jysk är ett väldigt stort och etablerat företag i Sverige och vi på Topp5 tror inte någon undgått Jysk. Men för att inte ta något för givet skriver vi en kort sammanfattning av det som står på deras hemsida. Jysk säljer allt till hemmet och inte bara madrasser eller sovrumstillbehär. Företaget är danskt och bildades 1979 men idag finns företaget över hela världen.

Sammanfattning – ska man köpa en Jysk madrass?

Vi på Topp5 skulle i första hand inte rekommendera Jysk madrassen. Den har flera fördelar men de madrasser som har en bättre placering på topplistan rekommenderar vi såklart framför en Jysk Wellpur madrass. Skulle man dock vilja ha en madrass för ett helt okej pris samt där du kan köpa allt på ett o samma ställe så är Jysk ett val för dig. Komforten samt hur nöjd du är med madrassen kan vi dock inte garantera eftersom du endast kan testa den en kort stund i ett varuhus när det tar kroppen 3-5 veckor att vänja sig vid en ny madrass.

 

Jämför här!