Jysk madrass

Jysk är ett danskt företag som har varit på marknaden sedan 1979 och öppnade sin första butik i Århus. Företaget säljer nu sängar, madrasser, bäddmadrasser och andra sovartiklar i över 50 länder. Jysks egna varumärke Dreamzone är ett varumärke som tillsammans med Wellpur erbjuder sängar och madrasser. Tidigare har vi gjort ett Wellpur madrass test, men den kvalade inte in på topp 5. År 2003 såg Dreamzone dagens ljus och försäljningen startade i Danmark. Kvalitet och funktion beskrivs som madrassernas viktigaste egenskaper. I Dreamzone kollektionen finns det skummadrasser, resårmadrasser och andra tillbehör. Se hela madrassjämförelsen här.

Konstruktion

I det här testet är det Dreamzone resårmadrass av modellen Gold S70 som har testats. Det är en madrass med pocketfjädrar 260/m2 som är uppdelade i fem stycken komfortzoner. Komfortzonerna ska ge stöd där kroppen behöver det som mest. Vi på Topp5 upplevde att zonindelningen inte var optimal för alla kroppstyper. Om du inte har en kropp som passar bra till zonerna kommer din ryggrad att hamna i en lite obekväm position.

Den unika funktionen med en Dreamzone madrass är att den är vändbar. Ena sidan är konstruerad med memory foam och polyeterskum. Memory foam skummet ska forma sig efter din kropp och ge insjunkande support vid höfter och axlar så att du bibehåller en rak ryggrad. Den andra sidan är endast i polyeterskum, skummet i madrassen ska göra så att madrassen får olika fasthet. När memory foam sidan är upp ska madrassen få en medium fasthet och när polyetersidan är upp ska madrassen få en extra fasthet. Våra försökspersoner menade på att skillnaden mellan sidorna va relativt låg. De gav också låga betyg för komfort. Madrassen upplevdes vara för hård av en majoritet av försökspersonerna. En Dreamzone madrass är 25 cm hög vilket gör att den kan passa okej till en kontinentalsäng.

Komfort

Med fem komfortzoner så ska madrassen ge en god komfort, som tidigare nämnts fungerade bara zonindelningen för vissa personer. Madrassens vändbarhetsfunktion erbjuder ingen större skillnad mellan sidorna.  Att ligga på memory foam sidan är bekvämt för rätt kroppstyp, men vi saknar den optimala känslan av att sjunka ner vid höfter och axlar för att bibehålla en rak ryggrad. Den fasta sidan är för hård i grunden. Det kan behövas en bäddmadrass för att göra den bekväm för personer som inte vill ha en extra fast madrass. För någon som gillar en fast madrass är dock polyetersidan bra.


Jysk madrass

Jysk madrass

Kundservice

Jysk erbjuder flera leveransalternativ, du kan åka till butik och hämta upp din vara kostnadsfritt eller få hemleverans. Hemleveransen är dock avgiftsbelagd med 399 kr och att få hem Jysk madrasser tar mellan 4-10 dagar. Leveranstiden är bra då man garanteras att få den inom två veckor. Jysk har flera garantier vid köp av madrassen. Garantin på madrassen är 25 år vilket är väldigt bra, men med tanke på att man bör byta madrass vart tionde år så är det inte riktigt nödvändigt men självklart trevligt. Jysk har även 30 dagars prisgaranti. Jysk prisgaranti innebär att om du köpt en vara som Jysk sedan sänker priset på inom 30 dagar så betalas mellanskillnaden ut i form av ett presentkort.

Betyg

Jysk Dreamzone Gold S70 är en bra madrass med god komfort för vissa personer och faktumet att den är vändbar fungerar både till för- och nackdelar i det totala betyget. Vi tycket att Polyetersidan är lite för hård och att memory foam sidan inte har tillräcklig insjunkning vid axlar och höfter. Trots det så är madrassen bekväm och ger en trevlig sömnupplevelse för rätt typ av användare. Kundservicen som ges är godkänd, garantin är ett plus men samtidigt så byts madrasser oftare än vart tjugofemte år. Det är synd att de tar betalt för hemleveransen då det finns aktörer som nu gör det kostnadsfritt. Se jämförelsen här.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bäst Madrass Top5
Average rating:  
 0 reviews

Johan har jobbat flera år inom madrassindustrin. Han har en passion för hälsa och menar att en god natts sömn är det bästa receptet för att hålla sig frisk. I övrigt är han intresserad av att laga mat och att resa.

7,6 Godkänd madrass

Godkänd madrass