MIO – Kontinentalsäng 

Mio möbler är ett fullfjädrat möbelvaruhus, de har försett svenska hushåll med möbler sedan 1962. De finns nu på över 70 orter runtom i Sverige samt e-handel, varje år görs närmare 10 miljoner besök i Mios butiker. Ledstjärnan för Mio är att erbjuda möbler för alla med stor prismedvetenhet. Mio erbjuder egna varumärken för att hålla nere priserna. När det kommer till sovrummet så har Mio presterat över en längre tidsperiod och blivit tilldelade första platsen i bland annat Test Faktas tester. Mio erbjuder sina kunder att köpa resårmadrasser men inga skum- eller latexmadrasser. Du kan självklart hitta sängar och andra sovrumsmöbler hos Mio.

Konstruktion

Madrassen

Mios kontinentalsäng Sleep Delux har en dubbefjädrad pocketresår madrass med en uppdelning på 5-zoner. Den är designad att ge en god tryckavlatning från din kroppsvikt för att ge en skön sömn. Madrassen kommer med kantförstärkning för att garantera att madrassen håller sin form, även efter en lång tids användande. Sängen är både tillverkad i sverige och är svanenmärkt. Till Mios Sleep Delux Säng får man välja mellan tre bäddmadrasser, så att komforten passar just ens egna, individuella preferenser. Dessa är bäddmadrasserna Sense Delux, Sleep Delux och Dream Delux.

Bäddmadrassen

Sense Delux är gjord av högelastiskt polyeter och har ett fodral av avtagbart stretchtyg. Sleep Delux är verifierad av Testfakta och är tillverkat av Hypersoft polyeter med en 4-kanals hålsfibervadd för att leda bort fukt och värme. Fodralet kommer i stretchtyg med kuvertsydd och pikerad eller endast pikerad. Dream Delux består av performerad Hypersoft polyeter. Även denna bäddmadrass har 4-kanals hålsfibervadd och fodralet kan också anpassas om man vill ha den kuvertsydd och pikerad eller endast pikerad.

Komfort

Vi valde att använda Sleep Delux med mellanhårdhet och bäddmadrassen Sense Delux. Mio har många hårdheter på den här sängen så man kan välja en säng som är väldigt individualiserad i hårdheten. Detta gör att man kan välja en lite mjukare säng eller fastare. Tillsammans med ett brett utbud av bäddmadrasser kan man välja andra bäddmadrasser än de som rekommenderas med Sleep Delux. Så är du en liten person och ska sjunka ner rätt mängd i sängen, välj en mjuk säng. Om du är en stor person, välj en fast. Vi märkte detta bland våra försökspersoner att de större personerna vill ha sängen och de mindre ville ha sängen mjukare. Så för att få rätt bekvämlighet och stöd för just dig, se till att du väljer rätt hårdhet på madrassen.

Kundservice

Kundservicen hos Mio är okej, de erbjuder 15 års garanti mot ram- och fjäderbrott. Tiden för hemleverans är för det mesta 4-5 veckor vilket är för lång tid. Bor du i Stockholm, Göteborg eller Malmö och vill få sängen hemlevererad kostar det 495 kr. Vill du få hemleverans och montering hemma kostar det totalt 1195 kr. Via deras hemsida kan du se lagersaldo i butik ifall du vill åka och köpa och testa den på plats. Mio har 30 dagars öppet köp från leveransdatum samt 14 dagars ångerrätt vid köp i webbshopen. Om du handlat en vara via webbshopen och vill returnera en vara så tas en avgift som motsvarar leveranskostnaden. Återbetalning sker inom 30 dagar.

Omdöme

Mios kontinentalsäng Sleep Delux med bäddmadrassen Sense Delux är en prisvärd säng för dig som tänker lite extra på miljön. Eter våra tester kom kontinentalsängen Sleep Delux ut med goda betyg.  Sängen har god komfort och gav stödet den skulle ge till kroppsvikten. Formen på sängen höll sig även bra efter hållbarhetstesterna. Den långa leveranstiden och extra kostnaden för frakt och retur är ett minus på betyget. Men sängen i sig håller en god standard.

 

Detaljer

Svanenmärkt |finns i flera komforter och färger | Sänggavel säljs separat | tillverkad i Sverige | väljbar bäddmadrass | Home delivery | montering