Varför är Mio Madrass på plats 5?

MIO är ett av Sveriges största möbelvaruhus. Alltså säljer dem mer en bara madrasser och sovrumsinredning. Dock är vi ytterst besvikna på deras navigering på hemsidan. Väljer man sovrum kan man sortera efter sängar och madrasser, där har dem inte ens en kategori för bara madrasser. Mio madrass zen som vi recenserar här ligger under “ramsängar” vilket vi tycker är konstigt. Madrassen är tillverkad av resår vilket de flesta ramsängar är, men detta är ingen ramsäng utan bara en resårmadrass.

Vi har valt att recensera Mio Madrass Zen av den anledningen att den är mest lik de andra madrasserna vi har på top5 och denna är den bästa som MIO erbjuder. Dessutom har madrassen flera fördelar som vi kommer gå in lite mer i detalj i längre ner.

Varför skall man köpa en madrass från just MIO? Man kan delbetala beloppet om man känner att den är för dyr att köpa i ett svep, du kan köpa den i butik och du får ett välkänt märke. Dock finns det såklart också nackdelar med att köpa en madrass från MIO, precis som med allt annat. Se nedan för en snabb överblick av fördelar och nackdelar med en MIO madrass. Tyvärr finns det ingen tydlig information om garanti eller öppet köp utan här behöver i själva ringa kundtjänst för att ta reda på detta. Vi på opp5 tycker såklart att det är ett minus då det ska vara lätt att hitta, jämföra och köpa en madrass.

Du hittar vår jämförelse på Sveriges bästa madrasser här!

Jämför här!

Mer om Mio madrassen

Mio madrassen är en 19cm tjock resårmadrass med pocketresår. Madrassen är vändbar vilket är ett plus då det ökar livslängden. Den har dessutom bra följsamhet men erbjuder inget av de fördelar som våra andra madrasser på Topp5 gör. Tyvärr står det inte särskilt mycket om fördelarna med själva madrassen för dig och din sömn vilket är väldigt negativt. Detta är också den främsta anledningen til att MIO inte kan hamna på en högre placering än 5, och alltså sist på topplistan. Det är dessutom svårt att jämföra topp5 när de flesta stora företag inte ger bra information online om sina produkter samt att utbudet generellt på madrassen är lågt i Sverige jämfört med sängar och bäddmadrasser. Ni kan alltid se vår Topplista för dessa produkter också!

Pocketmadrass, 90x200cm

En översikt av MIO Madrass Zen

Vad är Mio Madrassen tillverkad av? 

Som nämnt är MIO Madrassen en resårmadrass. Det betyder att madrassen är tillverkad utav resår, närmare bestämt pocketfjädrar. Det finns flera fördelar med en resårmadrass, ofta har dem hög livslängd och med denna kan du dessutom vända på madrassen så att den håller ännu längre. Dock kan en resårmadrass vara väldigt hård och ofta behövs en bäddmadrass ovanpå för att mjuka upp madrassen och få en bekvämare känsla.

Detta är såklart en individuell känsla men då man inte kan prova madrassen hemma under en längre period är detta ett stort minus då man kanske måste köpa till en extra bäddmadrass efter ett tag för att madrassen skall passa. Skulle den inte göra det har man investerat i en madrass som man inte gillar vilket vi tycker är väldigt negativt. Vi på Topp5 tycker alltid att man skall få testa madrassen hemma men eftersom Emma Madrass är det enda företaget som erbjuder detta i Sverige så kan vi tyvärr inte ha med flera sådana madrasser utan man måste i dessa fall åka till en butik och prova där. Stort minus.

Image result for pocketresår madrass

Här ser du en bild på en pocketresårmadrass. Detta är INTE Mio madrassen, men då dem inte har en bild på madrassens insida är det denna som vi kan visa.

 

Till vilka sängsystem kan man använda Mio Madrassen? 

MIO madrassen passar till de flesta sängsystem. Optimalast passar den i en sängram med en ribbotten, se ett exempel nedan. Madrassen kan också läggas direkt på golvet.

En sängram kan lätt inköpas på MIO, vilket är ett plus. Så att man kan köpa allt på samma ställe. MIOS sängramar behöver en ribbotten för att fungera. Dessutom kan du kan använda MIOS sängramar till de flesta av de madrasser vi har på vår topplista.

Sängram i vitlack, B180 cm

 

Se mer här!

 

Vad kostar madrassen, vilka storlekar finns det och vart kan jag köpa den?

MIO madrassen är endast tillgänglig i tre storlekar som bara passar i enkelsängar. Längd erbjuds endast i 200cm, vilket inte är optimalt för personer som är låga. Detta är ett stort minus enligt oss då man måste köpa två madrassen och en bäddmadrass uppepå om man vill ha madrassen till en dubbelsäng.

90×200 cm kostar 1595 SEK och du hittar den här!

105×200 cm kostar 1795 SEK och du hittar den här!

120×200 cm kostar 1995 SEK och du hittar den här! 

Som ni ser, generellt en väldigt billig madrass. Hur länge den håller och hur bra komforten är dock svart att garantera eller ens läsa om.

Vad är MIO för företag?

Mio är ett stort och väletablerat företag i Sverige och vi på Topp5 tror inte att särskilt många svenskar inte har koll på MIO, men nedan kan du läsa en kort sammanfattning om dem. MIO säljer både möbler och heminredning ch har existerat i ca 60 år. Dem bedriver båda butiker (franchise) och e-handel. Vi på Topp5 skulle säga att butikerna är det som driver dem framåt och inte e-handel. Därmed kommer du förmodligen behöva åka till en butik för att få tag på Mio madrassen, men om du inte skulle vilja åka iväg för att prova en madrass så rekommenderar vi att välja ett annat alternativ som ger dig rätten att prova madrassen hemma.

Sammanfattning – ska man köpa en MIO madrass?

Vi på Topp5 skulle i första hand inte rekommendera MIO madrassen. Den har flera fördelar men de madrasser som har en bättre placering på topplistan rekommenderar vi såklart framför en MIO madrass. Skulle man dock vilja ha en enkel madrass som är snäll mot plånboken samt där du kan köpa allt du kan tänka dig behöva på ett o samma ställe så är MIO ett val för dig. Komforten samt hur nöjd du är med madrassen kan vi dock inte garantera eftersom du endast kan testa den en kort stund i ett stort varuhus när det tar kroppen 3-5 veckor att vänja sig vid en ny madrass. Se hela vr madrass jämförelse för en bättre överblick. 

Jämför här!