Mio madrass

Mio möbler är ett fullfjädrat möbelvaruhus, de har försett svenska hushåll med möbler sedan 1962. De finns nu på över 70 orter runtom i Sverige samt e-handel, varje år görs närmare 10 miljoner besök i Mios butiker. Ledstjärnan för Mio är att erbjuda möbler för alla med stor prismedvetenhet. Mio erbjuder egna varumärken för att hålla nere priserna. När det kommer till sovrummet så har Mio presterat över en längre tidsperiod och blivit tilldelade första platsen i bland annat Test Faktas tester. Mio erbjuder sina kunder att köpa resårmadrasser men inga skum- eller latexmadrasser. Du kan självklart hitta sängar och andra sovrumsmöbler hos Mio. Se hela madrassjämförelsen här.

Konstruktion

Dream Delux är en resårmadrass med en pocketresår i botten och en följsam 5-zons pocket i den övre delen. Den övre delen ger madrassen förmågan att ge individuell avlastning. I den övre delen finns också en X-pocketresår som har anpassats för att ge en mjuk insjunkande känsla. Dream Delux har också en kantförstärkning i övre delen för att uppnå en högre stabilitet. Madrassen är 51 cm hög och bör ställas på ben, vilket även ingår i priset.

Komfort

Mio Dream delux erbjuder den som sover på den en okej nattsömn, om man använder en extra bäddmadrass över själva madrassen. Tyvärr så är den inte tillräckligt bekväm att använda som en ensam madrass. Den blir inte helt följsam och den extra omfamnande känslan saknas. Man kan välja fasthet på madrassen, från medium till extra fast. Du behöver sedan addera en bäddmadrass, exempelvis en Dream delux bäddmadrass. Där måste du också välja vilken fasthet du vill ha och veta ifall den passar bra med din Mio madrass. Det gör allt lite mer komplicerat för ditt inköp av madrass. Det gillar vi inte, vi tycker det ska vara enkelt att köpa en madrass, speciellt om du gör det online.

Kundservice

Kundservicen hos Mio är okej, de erbjuder 15 års garanti mot ram- och fjäderbrott. Leveranstiden är 17-24 dagar vilket är för lång tid. Vill du dessutom ha hemleverans så får du betala 795 kr. Via deras hemsida kan du se lagersaldo i butik ifall du vill åka och köpa och testa den på plats. Mio har 30 dagars öppet köp från leveransdatum samt 14 dagars ångerrätt vid köp i webbshopen. Om du handlat en vara via webbshopen och vill returnera en vara så tas en avgift på 795 kr ut vilket motsvarar leveranskostnaden. Återbetalning sker inom 30 dagar. 

Mio madrass

Mio madrass

Betyg 

Vi vill undersöka vilken madrass i Sverige som är bäst, men fortfarande har ett överkomligt pris. Dream Delux från Mio har ett överkomligt pris men står sig inte särskilt bra i konkurrensen i vårt test. Vi letar efter en madrass vars komfort inte behöver förbättras av en bäddmadrass, en madrass som kan stå på egna ben. Vi känner att resårmadrassen inte når upp till den höjden som en riktigt bra madrass gör. Dream Delux är bra och med en bäddmadrass får den en insjunkande känsla som vi gärna vill ha. Se madrass jämförelsen här.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bäst Madrass Top5
Average rating:  
 0 reviews

Johan har jobbat flera år inom madrassindustrin. Han har en passion för hälsa och menar att en god natts sömn är det bästa receptet för att hålla sig frisk. I övrigt är han intresserad av att laga mat och att resa.

7,3 Godkänd madrass

Godkänd madrass