Mio Madrass – Omdöme

I detta inlägg recenserar vi Mio madrass – Zen. Vi har valt denna madrassen då Mio är ett av de större företagen inom industrin men tyvärr har dem inte ett större utbud av madrasser utan lägger mer fokus på deras säng sortiment.

Detta omdöme handlar om madrassen Zen, en prisvärd pocketresår madrass med en höjd på 19cm.  Fortsättningsvis i inlägget kommer vi referera den till Mio madrass.

Bedömningen består av:

 • Produkt: Zen
 • Företag: Mio
 • Kriterier: Produkt specifikationer, online recensioner, officiella tester och fördelar så som garanti och leveransalternativ.

 

Mio Madrass – Zen

Zen madrassen från Mio är tillskillnad från de andra madrasserna i jämförelsen tillverkad av pocketresår och inte skum. Tyvärr finns ingen bild på hur madrassen är uppbyggd men nedan finns en bild på Mios madrass samt hur pocketresår normal ser ut.

 

Mio madrassen Zen pris börjar från 1795 kr

Köp här!

Madrassen har självklart ett antal materialspecifikationer, nedan ser ni en kort sammanfattning:

 • 19 cm tjock
 • Vändbar
 • Följsam för din kropp

Mio nämner själva på deras hemsida att madrassen passar bäst till ungdomssängen eller gästrummet. En av anledningarna till en av bottenplaceringarna i vår jämförelse. Dock finns det inte särskilt många andra madrasser från Mio att välja mellan men vi vill ändå ha med den i jämförelsen då Mio är en av de större företagen inom industrin.

 

Mio Madrass – Utförda tester & Trustpilot

Det madrass test som utfördes av Testfakta i Maj 2020 inkluderade inte denna madrassen och det finns tyvärr inga andra utförda tester på Mios Zen madrass. Dock har andra produkter från Mio medverkat i några utav Testfaktas test, så som deras bäddmadrass. Du kan läsa mer på Testfaktas hemsida.

Trustpilot är en hemsida för online omdömen. Vi har använt denna plattform för att se vad konsumenterna säger om de olika företagen vi recenserar på vår hemsida.

Antal omdömen: 375
Betyg: 1,4/5

Ett betyg på 1,4 är enligt trustpilot Mycket dålig. 85% av alla omdömen är 1 stjärna. Baserat på de få omdömen Mio har samt deras dåliga betyg förmodar vi att dem inte lägger någon större vikt på denna plattformen. Notera att betyget är för hela Mio företaget och inte madrassen vi recenserar i detta inlägg.

 

Vilka tjänster erbjuder MIO

Alla företag erbjuder ett antal olika tjänster, i detta avsnitt går vi igenom ett par utvalda tjänster som är densamma för alla företag vi jämför på Topp5.

 • Öppet köp / provsömn: Mio erbjuder 14 dagars ångerrätt och 30 dagar öppet köp. Det innebär att du kan ångra dig och få pengarna återbetalda inom 14 dagar medan öppet köp villkoren innebär byte av produkt eller ett presentkort som kan användas i deras butiker. Förutsatt att produkten är oanvänd.
 • Garanti: Mio har en nöjd kundgaranti på sängar där du har möjlighet att byta ut komforten om den är för hård eller mjuk. Det står dock inte om detta gäller madrassen Zen som vi skriver om här. I övrigt har du som kund 3 års reklamationsrätt.
 • Leverans: Leveranstiden för denna madrass varierar. Beställer du den till butik för upphämtning tar det endast 1 dag och är helt kostnadsfritt. Vill du däremot ha den hemlevererad kostar det från 495 kr och tar 2–8 arbetsdagar. Leveranstiden och kostnaden verkar bero på ditt postnummer så denna information kan variera.
 • Retur: Vill du returnera din vara i en Mio butik är det enklast och kostnadsfritt, du behöver bara uppvisa kvitto. Har du handlat online och vill returnera kostar det samma som vid leverans och du behöver ordna returen själv.
 • Kundtjänst: Du kan nå företagets kundtjänst via mail eller telefon. Telefonen har öppet varje dag, även på helgen och kan nås på numret 020 66 44 00.
 • Återförsäljare: Du kan besöka flertalet återförsäljare som tillhör företaget.
 • Utförda tester: Madrassen i detta omdöme har inte varit med i något test från ett institut som Tetfakta eller Råd&Rön. Däremot har Mio andra produkter som blivit testade.
 • Utbud:  Mio erbjuder det mesta inom inredning med allt från soffor till sängar samt små inredningsdetaljer. Dock är utbudet på fristående madrasser glest.

Sammanfattning – Mio Madrass Zen

Zen är en pocketresår madrass, till skillnad från de andra madrasserna i jämförelsen som är tillverkade av skum. Madrassen kommer från det svenska företaget Mio som säljer de mesta inom heminredning. Deras fokus ligger inte på madrasser utan snarare på sängar. I denna jämförelse har vi kollat på det som sägs på företagets hemsida och sammanfattat det för att du enklare skall kunna jämföra rätt köp för dig. Madrassen är vändbar och har fri frakt till butik.

Till Hemsida!

Denna text uppdaterades: februari 2021