Tempur – Promise Kontinentalsäng

Tempur grundades år 1992 och har sedan dess byggt upp ett starkt varumärke inom madrassindustrin. Madrasstillverkaren är idag ledande inom memory foam segmentet och framhäver gärna sin användning av NASA-skum i madrasserna. Företaget är idag en global aktör och har hjälpt konsumenter att förbättra sin sömnupplevelse i över 70 länder.

Konstruktion:

Tempur Promise Kontinentalsäng kommer med en skummadrass som består utav Tempur®-materialet. Tempur-materialet består utav viskoelastiska öppna celler som anpassar sig och formar sig utefter din kropp. Madrasserna kommer även med ett avtagbart överdrag som man kan tvätta enskillt i tvättmaskinen. Man kan även köpa sängen i flera olika färger.

Till sängen kommer Tempur Promise bäddmadrass. Detta är en 7 cm tjock bäddmadrass av tempurs tryckavlastande material. Bäddmadrassens fodral är också avtagbart. Bäddmadrassen kommer i tre olika hårdheter: mjuk (Cloud), mellanhård (Sensation) och hård (Original). Vid köp av Tempur Promise Kontientalsäng får man välja vilken hårdhet på bäddmadrassen man vill ha.

Kundtjänst:

Tempur har sin telefon öppen för kundtjänst varje dag mellan 9:00 till 16:00. De går också att nå via mejl om man har frågor. De rekommenderar att man ser deras FAQ-sida först så man kan få mer information innan man kontaktar dem, för att spara tid. FAQ:n är dock lite svår att hitta på deras hemsida, och man kan behöva titta lite extra noga för att hitta den.

Komfort:

I vårt test utav Tempur Promise Kontinentalsäng använde vi oss utav den mellanhårda bäddmadrassen (Tempur Promise Sensation). Tempurs madrasser lever upp till sitt löfte att ha väldigt mjuka och bekväma. Under våra tester kände vi även att madrasserna anpassar sig kroppen. Vi märkte dock att trots att vi använde den mellanhårda bäddmadrassen så sjönk man ner lite för långt med ryggen, vilket gjorde att ryggen inte höls rak under hela natten. För att få det nödvändiga stödet för ryggen skulle vi rekommendera att man väljer den kontinentalsängen med den hårda bäddmadrassen (Original). Men då vi inte testade den kan vi inte säga det med säkerhet, än heller veta hur det extra stödet påverkar komforten och bekvämligheten.

Omdöme:

Till vad man får för priset är vi lite missnöjda. Tempur har mjuka och bekväma sängar och madrasser som man kan sova gott i. Men det är viktigt att man inte är för stor och/eller tung i en Tempurmadrass så att man inte sjunker ner för långt och får en böjd rygg. Det kan därför bli en hälsorisk. Vi rekommenderar därför att om du vill köpa Tempur Promise Kontinetalsäng att du provar den hos en återförsäljare först och rådfrågar en sängexpert, om den är rätt för dig. Om sängexperten skulle säga att Tempurs produkter passar just dig, då kommer du få en riktigt snygg, ny kontinentalsängsäng med en mjuk madrass som kommer hålla länge.

Detaljer:

Kostnadsfri leverans | valbar hårdhet | valbar färg | 10 års garanti