Tempur Madrass Omdöme

I detta inlägg recenserar vi Tempur Original Supreme Cool Touch. Madrassen kommer från företaget Tempur, ett amerikanskt företag som är ett av de största inom industrin med huvudkontor i Kentucky. Fortsättningsvis kommer vi referera till madrassen som ”Tempur madrass”.

I detta inlägg bedömer vi Tempur utefter samma kriterier som resterande madrasser på hemsidan. Notera att omdömet inte är baserat på självständiga tester utan är en sammanställning av det vi kan hitta på företagens egna hemsidor och andra webbplatser. I slutet på sidan kan du hitta de källor som använts för omdömet.

För att kort summera Tempurs omdöme:

 1. Produkt: Tempur Original Supreme CoolTouch
 2. Företag: Tempur
 3. Kriterier: Produkt specifikationer, online recensioner, officiella tester och fördelar så som garanti och leveransalternativ

 

Tempur Madrass – Original Supreme Cool Touch

Tempur madrass är en skummadrass av viskoelastiskt material. Enligt företagets hemsida är uppbyggnaden hemlig då den utvecklades av NASA för att underlätta uppskjutningen i rymden för astronauterna. Tempur madrassen och dess material skall skapa en balans mellan stöd och komfort. Madrassen skall upplevas som medelfast.

Enligt Tempurs hemsida har madrassen flertalet fördelar:

 • Anpassar sig efter kroppstemperatur
 • Anpassar sig efter din kropp och vikt
 • Stödjande
 • Cool Touch teknik som ger en svalare sömn (valbart)
 • Tvättbart överdrag

 

 

Tempur madrass pris startar från:12 490

Köp här!

  

Tempur Madrass – 2a plats i Testfaktas test 2020

Tempur Original Supreme Cool touch, madrassen vi recenserar i detta inlägget var en av madrasserna i testfaktas test som utfördes i maj 2020. I testet delar Tempur andra platsen med Bättre Nätters madrass Mayan och Ikeas madrass Matrand. Hela testet kan läsas på Testfaktas hemsida.

Företagen som medverkade i Testfaktas test 2020 är listade nedan:

 • Emma Madrass
 • Tempur
 • Ikea
 • Jysk
 • Bättre Nätter
 • Beliani

Vissa madrasser i vår jämförelse har medverkat i andra test och vunnit utmärkelser som bästa madrass. Tempur madrasstest verkar det dock vara glest med, iallafall om vi söker på test där Tempur vunnit. Ett snabbt sök på google gav oss tyvärr inga resultat och då dem inte nämner något på deras hemsida har vi inte gjort fler eftersökningar.

Tempurs madrass fick betyget 7,5/10 i Testfaktas test 2020

 

Trustpilot

Trustpilot är en hemsida för online omdömen. Vi har använt denna plattform för att se vad konsumenterna säger om de olika företagen vi recenserar på vår hemsida.  Tyvärr hittade vi inte en Trustpilot för Tempur i Sverige, däremot hittade vi Danmark och har baserat kundernas omdöme på våra närmsta grannars upplevelser.

Antal omdömen: 53
Betyg: 3,9/5

Ett betyg på 3,9 är enligt trustpilot bra. Dock är 28% av alla omdömen är 1 stjärna vilket kan tyda på ett stort missnöje. Dock är det väldigt få omdömen total vilket självklart spelar roll.

 

Vilka tjänster erbjuder Tempur?

Alla företag erbjuder olika tjänster. I denna sektion överväger vi samma tjänster för de olika företagen på hemsidan.

 1. Öppet köp/Provsömn: Tempur erbjuder 14 dagars ångerrätt. Det innebär att produkten måste vara oanvänd och i originalförpackning. Beslutar du dig som konsument att returnera din madrass inom 14 dagar får du själv stå för returkostnaderna.
 2. Garanti: Tempur madrass har en garantitid på 10 år. Företaget beskriver i detalj på deras hemsida vad garantin innebär för alla deras produkter.
 3. Leverans: Tempur erbjuder fri frakt dock nämns inte leveranstiden på deras hemsida när vi undersökt produkten.
 4. Retur: Vid en retur behöver du kontakta kundtjänst. Baserat på deras hemsida är den inte kostnadsfri utan kostnader kan tillkomma. Hur mycket en eventuell retur kan komma att kosta nämns inte.
 5. Kundtjänst: Tempur erbjuder kundtjänst via mail och telefon. Svarstiden på mail är enligt företaget så snart som möjligt medan telefonen är öppen på vardagar mellan 9-16 och dem kan nås på 020 45 22 22
 6. Återförsäljare: Tempur erbjuder flera madrasser och de flesta kan köpas hos olika återförsäljare både online och offline. Exempelvis på Mio, Sova och Sleepo. På deras hemsida kan du dessutom söka efter återförsäljare nära dig. Tempur är dessutom delägare i sängvaruhuset Sova, du kan läsa mer om det här!
 7. Utförda test: Tempur Madrss testades i Testfaktas test från 2020 och fick ett betyg på 7,5/10 (delad andra plats). Förutom detta test kan vi inte hitta fler test där Tempur deltagit och också vunnit.
 8. Utbud: Företaget erbjuder ett stort utbud av madrasser, sängar, kuddar och andra sovtillbehör på sin hemsida. Hos de olika återförsäljarna kan man prova deras produkter innan man bestämmer sig för vilken man ska köpa.

 

Tempur Madrass – Omdöme

Är Tempur madrass bra? Ett amerikanskt företag som säljer flertalet madrasser, sängar och andra produkter inom sov-segmentet. I detta inlägg har vi recenserat madrassen Original Supreme Cool Touch. Madrassen produceras i vårt grannland Danmark, men företaget är aktivt i flertalet länder runt om i världen. Tempur grundades redan 1992 och den första madrassen introducerades av en svensk producent.

Madrassen som detta inlägg handlar om kom på en delad andra plats i testfaktas senaste test med ett betyg på 7.5/10. Madrassen är tillverkad av skum och väljer du att köpa en madrass ingår leveransen, 14 dagars ångerrätt och 10 års garanti.

 

Till Hemsidan!

 

Denna text uppdaterades: februari 2021