Varför är Tempur Madrass på plats 2?

Tempur erbjuder flera olika madrasser och sängar. Så vilken Tempur madrass är då bäst? Vi på Topp5 anser att Tempur Supreme Cloud är den bästa Tempur madrassen och nedan kan du läsa varför. Först kommer vi recensera deras online upplevelse då vi förespråkar detta. Vi tycker att det skall vara lätt att jämföra, köpa och ha bra erbjudanden online även i fall man i slutändan väljer att köpa i butik.

Tempur erbjuder flera typer av madrasser på hemsidan men när man trycker på madrass så visar dem sängar vilket vi först tyckte var förvirrande, men eftersom madrasserna behöver ligga i en säng kan vi också förstå detta beslutet. Dem visar dessutom tydligt om madrassen är mjuk eller hård direkt och tre bulletpoints om madrassen så att man slipper klicka sig in på hemsidan för att få mer information. Något som vi dock tycket är negativt är att många madrasser har liknande eller samma namn och det är svårt att veta vad skillnaden är på dem. Som sagt har vi valt Tempur Supreme Cloud, du ser en bild nedan så att du vet vilken madrass vi recenserar.

Tempur erbjuder 10 års garanti och fri frakt men ingen provsömn. Detta är en av anledningarna till att Tempur inte kan ranka högre än plats 2. Beställer du din Tempur Madrass hem kan du alltså inte ångra dig om du öppnat den. Och vem vill köpa en madrass utan att få prova den vilket tvingar kunden att gå till en butik. Detta tycker vi är ett väldigt stort minus, speciellt då madrassen är så dyr och tanken är att man skall ha den i minst 10 år, då vill man såklart vara säker på att den är bekväm. Se fördelar och nackdelar nedan.

Här ser ni fördelar och nackdelar med Tempur Madrass, vi förklarar dem mer i detalj nedan.

Jämför här!

 

Enligt oss på Topp5 finns det flera fördelar och nackdelar med Tempur madrassen. Att dem erbjuder fri frakt, är ett välkänt varumärke samt är tillverkat i vårt grannland Danmark utgör fördelarna medan nackdelarna tyvärr överväger dessa och därmed gör att dem inte kan knipa första platsen. Tempur erbjuder inte chansen att prova madrassen hemma vilket är väldigt negativt då det kan ta flera veckor att vänja sig vid en madrass. Dessutom är madrassen väldigt dyr om man jämför med liknande produkter så som Emma Madrassen. Dessutom är madrassens insjunkning alldeles för djup vilket kan göra att madrassen känns väldigt mjuk . Dock ger det för lite stöd och kan därmed vara dåligt för både nacke och rygg. Se vårt insjunkningstest nedan.

 

Här ser ni tydligt hur en kettlebell sjunker ner i madrassen väldigt mycket vilket påverkar t.e.x höfter och axlar och därmed gör att ryggen inte hålls rak, speciellt om du är en lite tyngre person eller om någon bredvid är tyngre så kommer du märka av att den personen sjunker ner väldigt mycket.

Mer om Tempur madrassen

Tempur Madrassen är en 21 cm hög skummadrass, den är mjuk, avlastande och ger stöd och komfort. I iallafall om man skall tro deras hemsida. De nämner att man får både stöd men samtidigt en omfamnande känsla. Dock kan denna mjukhet vara dålig för både rygg och nacke om det inte ger tillräckligt med stöd. Man kan dessutom ta av madrass fodralet och tvätta och för en extra kostnad kan man köpa madrassen med “cool touch teknik” som skall ge e svalkande känsla. Dock ger detta en extra kostnad på ca: 15% vilket vi tycker är alldeles för mycket, speciellt då detta ingår i t.ex. Emma Madrassen utan extra kostnad.

Tempurs hemsida specificerar inte heller hur madrassen levereras hem till dig, dem säger endast fri hemleverans och inte om den är rullpackad eller om den kommer som en stor bökig madrass vilket kan vara besvärligt om man skall få in den i ett litet rum, hiss eller trappuppgång. Enligt oss är deras erbjudande av olika service inte tillräckliga för att nå första platsen och dem är dessutom långt efter Emma Madrassen som erbjuder mycket bättre fördelar när man köper en madrass hos dem. 

Här kan du se hela madrass jämförelsen

Jämför här!

 

Vad är Tempur Madrassen tillverkad av? 

Som nämnt är Tempur Madrassen en skummadrass. Enigt deras hemsida är madrassen helt gjord av tre lager skum. Ett 5cm komfortmaterial, 5cm stödmaterial och ett 11cm baslager. Tyvärr specificerar dem inte mer än så vad madrassen har för skum utan nämner bara “stödmaterial” och inget mer. Detta gör det omöjligt för folk att veta vad madrassen innehåller, vad för typ av skum det är och om det är bra för kroppen. Detta tvingar iväg konsumenten till olika återförsäljare för att få hjälp och experttips där dem ofta jobbar med promotion så att dem gärna säljer på dig en madrass som det får mest vinst på och inte för att den är bäst. Detta är enligt oss på Topp5 ett stort minus.

 

Image result for tempur supreme cloud

 

Här ser du en bild på Tempur madrassen. Tyvärr har dem ingen bra bild på madrassens insida.

 

Till vilka sängsystem kan man använda Tempur Madrassen? 

Tempur madrassen passar till de flesta sängsystem. Optimalast passar den i en sängram med en ribbotten. Då madrassen är 21cm hög skulle det bli konstigt att lägga den uppepå en resårbotten då den (utan ben) oftast är 25cm, så med ben + en Tempur madrass blir sängen över en halvmeter hög. Alltså bör madrassen användas med en sängram, se ett exempel nedan.

En sängram kan lätt inköpas på IKEA eller andra återförsäljare beroende på din prisklass och preferens. IKEAS sängramar behöver en ribb botten för att fungera med latex och skummadrasser och du kan använda IKEAS sängramar till de flesta av de madrasser vi har på vår topplista.

IKEA HEMNES Sängstomme

Detta är en helt vanlig Hemnes sängram från IKEA som inte kostar mer än 2795 för en dubbelsäng.

Se mer här!

 

Vad kostar madrassen, vilka storlekar finns det och vart kan jag köpa den?

Tempur Madrassen finns tillgänglig i flera olika storlekar, allt från 80×200 till 180×210 vilket är ett plus då även långa personer kan köpa en madrass som är snäppet längre ön 200. Dem erbjuder de vanligaste storlekarna och du kan se dem och deras respektive pris nedan. Du kan köpa deras produkter online samt hos återförsäljare vilket vi tycker är väldigt bra så att man kan välja vilket sätt som passar en själv.

90×200 cm kostar 12 590 SEK och du hittar den här!

120×200 cm kostar 15 690 SEK och du hittar den här!

140×200 cm kostar 19 490 SEK och du hittar den här!

160×200 cm kostar 21 590 SEK och du hittar den här!

180×200 cm kostar 22 290 SEK och du hittar den här!

Då Tempur erbjuder väldigt många storlekar har vi valt att bara nämna de vanligaste. Men du kan se mer på deras hemsida. Som ni ser ovan är deras madrasser extremt dyra för vad dem erbjuder och det är viktgit att komma ihåg att du betalar för varumärket och inte nödvändigtvis för produkten. Dem erbjuder dessutom ingen rabatt på hemsidan och i de flesta fall måste du dessutom köpa en sängram eller liknande för att få ett komplett system hema vilket driver upp priserna ännu mer.

Vad är Tempur för företag?

Tempur är ett reletivt välkänt företag dock köper man inte en madrass så ofta så det är fortfarande en hel del som inte har någon koll på dem. Tempur skriver inte mycket om sig själva på deras hemsida så vi fick faktiskt ta information från Wikipedia. Tempur har sitt huvudkontor i USA och deras madrasser var från början baserade på NASA’s forskning om ett material som skulle hjälpa mot olyckor. Tempur är en del av Selay corporation. Utöver denna informationen är det ganska svårt att hitta fakta om Tempur vilket vi tycker är ett minus. Då är det svårt att hålla sig uppdaterade på om något nytt händer etc. Med andra ord spelar dem mycket på sitt välkända märke och deras samarbete med NASA men om dem är en bra madrass är fortfarande svårt för oss att utgöra.

Sammanfattning – ska man köpa en Tempur madrass?

Vi på Topp5 skulle i första hand inte rekommendera Tempur madrassen. Madrassen har självklart flera fördelar men tyvärr toppar den inte Emma Madrassen och därmed rekommenderar vi Emma i första hand. Det är också anledningen varför dem såklart ligger på en överlägsen första placering. Främsta anledningarna till att vi inte rekommenderar dem framför Emma är priset samt att man inte kan prova madrassen hemma undeer en längre period och därmed veta om den faktiskt passar ens egan individuella sömnbehov. Vill man dock ha en skummadrass som funnits på marknaden länge och som har ett väletablerat märke så är Tempur den perfekta madrassen för dig. Komforten samt hur nöjd du kommer vara madrassen kan vi dock inte garantera eftersom du endast kan testa den en kort stund i ett stort varuhus eller genom att köpa den utan att prova vilket inte är så smart när det tar kroppen 3-5 veckor att vänja sig vid en ny madrass.

Slutligen vill vi påminna dig om att vara noga när du handlar i butiker och se till att dem inte säljer på dig en madrass som är dyr bara för sakens skull men för att den faktiskt är bra. Detta, som nämnt, eftersom många säljare får betalt för varje såld produkt och detta är ofta i procent, så ju dyrare produkt desto mer pengar till återförsäljaren. Tempur har dessutom inte vunnit några test och kan därmed inte påvisa att dem är bäst i test någonstans i världen och då dem finns i flera olika länder är detta väldigt konstigt. Jämfört med Emma Madrass som endast funnits på marknaden i 5 år och som redan nu vunnit priser i över 7 olika länder.

 

Jämför här!