Bäst i test
Emma Original Madrass
 • Medium Hard Hårdhet
 • Tjocklek - 25cm
 • Ergonomiska Egenskaper - 7.9
 • Andningförmåga - 8.2
 • Kvalitet och uthållighet - 8.5
Läs mer
8.1

Just nu kampanj – Upp till 50%
Få +5% med koden TOPP5

Till Hemsidan
Tempur Original Supreme Madrass
 • Tjocklek - 21 cm
 • Soft/Medium Hard Hårdhet
 • Ergonomiska Egenskaper - 7.8
 • Andningförmåga - 6.5
 • Kvalitet och Uthållighet - 8.1
Läs mer
7.6
Jysk Gold F110 Madrass
 • Tjocklek - 24 cm
 • Medium Hard Hårdhet
 • Ergonomiska Egenskaper - 7.2
 • Andningförmåga - 7.5
 • Kvalitet och Uthållighet - 8.3
Till hemsidan
7.6
Bättre Nätter Mayan Green
 • Tjocklek - 18 cm
 • Soft Hårdhet
 • Ergonomiska Egenskaper - 7.6
 • Andningförmåga - 8.4
 • Kvalitet och Uthållighet - 6.4
Läs mer
7.4
Ikea Åkrehamn Madrass
 • Tjocklek - 20 cm
 • Medium Hard Hårdhet
 • Ergonomiska Egenskaper - 6.9
 • Andningförmåga - 8.2
 • Kvalitet och Uthållighet - 7.9
Till hemsidan
7.4

Hur väljer man rätt madrass?

För en riktigt bra sömn behöver man en bra säng och därmed den bästa madrassen. Men hur väljer man den rätta madrassen?

Om du sover dåligt och inte får tillräckligt med sömn kan det vara dax att investera i en ny madrass, men att hitta den bästa madrassen är ofta lättare sagt än gjort. Vi är alla olika, med olika sovpositioner, vikt och preferenser. Hur ska du gå tillväga för att hitta rätt madrass för dig? Vi har gjort en stor jämförelse med 5 olika madrasser för att underlätta ditt val av en ny madrass. Vi på Topp5 tycker det är viktigt med en madrass som är bra för kroppen, sömnkvalitén och där du har gott om tid att prova madrassen för ett verkligen se till att den passar dig. 

Vilken madrass är bäst? 

Hur vet man vilken madrass som är bäst? Eftersom alla har olika kroppar, rekommenderar vi att pröva och jämföra olika madrasser mot varandra.

Det finns flera olika aspekter man behöver kolla på för att utse den bästa madrassen, så som komfortnivå, hållbarhet och stöd. Det är dock viktigt att även jämföra företagens olika tjänster eftersom endast du vet vilken madrass som är bäst för dig, därför tycker vi att man skall kunna prova madrassen samt att leveransen är smidig, snabb och gratis. Speciellt om du väljer att köpa madrassen online. I vår jämförelse har vi tagit alla aspekter i beaktande och det finns en tydlig vinnare, Emma Madrass. De erbjuder 100 nätter prövotid, fri frakt och retur samt en madrass som vunnit bäst i test i över 10 europeiska länder, inklusive i Sverige där Emma Original blev utsedd till bäst i test enligt Testfakta 2020 och 2021. Vi på Topp5 kan dessutom erbjuda rabatt på ditt nästa madrass köp om du väljer Emma Madrass.

Köp här!

Madrass recensioner 

Även om en snabb jämförelse mellan ett par madrasser kan ge dig en överblick för att ta ett snabbt beslut, så svarar det inte på frågor som “är madrassen för hård eller för mjuk”, “hur kan jag rengöra min madrass?”, “vilken madrass är bäst för ryggont?” och “vilken madrass är bäst för mig som sover på sidan?”. Det bästa sättet att jämföra madrasser är genom att läsa madrass recensioner och tester. Olika oberoende testinstitutioner, som TestFakta granskar olika madrasser på marknaden. Vi på Top5 har också som uppdrag att granska madrasser, för att hjälpa dig att välja rätt! Du kan använda vår jämförelsesida för att få en snabb översikt av olika madrasser och servicen som erbjuds av de olika aktörerna.

Läs mer!

Vad ska man tänka på när man köper en ny madrass? 

Det är en hel del saker man behöver tänka på när man köper en madrass. Skall du köpa den online eller i butik? Skall madrassen vara hård eller mjuk? Är ett välkänt märke det bästa alternativet? Vilken madrass är bäst för just mig?

Efter att du läst vår madrass jämförelse är du förhoppningsvis redo att köpa din madrass, och det är lättare än du tror att klicka hem den redan nu på de olika aktörernas hemsidor. Att köpa online är inte bara smidigt, idag kan du dessutom prova en av madrasserna helt riskfritt i flera veckor hemma i ditt sovrum. Detta tror vi på Top5 är det allra bästa då du kan känna efter ordentligt om madrassen passar bäst för dig, vilket såklart är mycket bättre än ett par minuter i ett sängvaruhus. Våra 3 bästa råd för att köpa en ny madrass hittar du nedan.

 1. Gör research online. Kolla vilken madrass som är bäst i test och som erbjuder de preferenser du föredrar.
 2. Undersök de olika aktörernas erbjudanden, priser, rabatter och service. Se till att alltid välja en aktör där du grundligt kan prova madrassen, helst riskfritt och med pengarna-tillbaka-garanti. 
 3. Hållbarhet, se till att köpa en madrass som håller och inte går sönder och blir dålig inom ett par år.

Emma Original – Emma Madrass 

Emma Original är en lyxig lösning för en god natts sömn som kombinerar komfort, stöd och innovation. Med en unik blandning av HRX-skum, Viskoelastisk memoryskum och ett andingsbart Airgocell lager ger Emma madrassen enastående komfort och stöd. Madrassen minskar även  överföring av rörelser vilket resulterar i en ostörd sömn. De olika lagren anpassar sig efter kroppen och säkerställer att din ryggrad hålls i en naturlig position samt lindrar tryckpunkter vilket garanterar en bekväm sömn. Airgocell skummet tillsammans med madrassöverdraget främjar luftcirkulationen och säkerställer en svalare och svettfri sovmiljö. Överdraget är även avtagbart och kan tvättas i maskin för enkel underhåll och rengöring. Tillverkad av högkvalitativa material är Emma Original designad för hållbarhet och behåller sin form och stödjande egenskaper över tid. Emma Madrassen är även testad för att passa alla kropptyper och är utsedd till bäst i test enligt Testfakta 3 år i rad. Kombinationen av dessa funktioner, tillsammans med flera globala och svenska utmärkelser gör Emma Original till det bästa valet i vår madrassrankning. 

 

Original Supreme – Tempur Madrass 

TEMPUR® Original Supreme madrassen är tillverkad av ett speciellt TEMPUR®-material, som ursprungligen utvecklades av NASA. Med en tjocklek på 21 erbjuder dessa madrasser en fast stödjande känsla med enastående tryckavlastning. Det viskoelastiska materialet anpassar sig efter din kropp, vilket ger en unik tryckavlastning. Dessa madrasser är utrustade med det intelligenta CoolTouch™-överdraget, som transporterar bort överskottsvärme och håller dig sval under natten. TEMPUR®-materialet består av viskoelastiska celler som aktivt formar sig efter din kropp för en skräddarsydd sovupplevelse. Alla Tempur madrasser har tvättbara överdrag. På så sätt kan du hålla madrassen ren och fräsch. Tempur madrassen är skyddad av en 10-årig garanti.  

 

Wellpur Gold F110 – Jysk Madrass 

Wellpur Gold F110 madrassen från Jysk har en ergonomisk design med 7 komfortzoner som ger ett unikt stöd som anpassar sig efter kroppen. Jysk madrassens kärna består av 3 cm tryckavlastande memoryskum, 17 cm kallskum och 2 cm AIR memoryskum med kylande gel. Det tryckavlastande memoryskummet formar sig efter din kropp, medan kallskummet ger stabilitet och stöd. AIR materialet håller dig sval och genom hela natten. 

 

Mayan Latex – Bättre Nätter Madrass 

Bättre Nätter Madrassen har en kärna tillverkad av latex och är därmed klassad som mer miljövänlig, Mayan Latex madrassen har ett överdrag som är tillverkat av gräsfiber. Gräsfibern har en hög absorptionsförmåga, vilket skapar en torr och optimal sovmiljö. Denna madrass från Bättre Nätter erbjuder komfort och har en struktur som är mer elastiska än andra madrasser. Detta ger madrassen fuktavledande egenskaper, antibakteriell verkan och ökar hållbarheten. 

 

Åkrehamn – IKEA Madrass 

ÅKREHAMN madrassen är den bästa madrassen från IKEA som kombinerar olika typer av skum för optimalt stöd och mjuk komfort. Med lager av kallskum, memoryskum och högelastiskt skum ger den perfekt stöd för din kropp. De 5 komfortzonerna minskar trycket på axlar och höfter för en avslappnande sömn. Fodralet på IKEA madrassen följer kroppens rörelser när du sover. Du kan enkelt avlägsna klädseln och tvätta den i maskin för att hålla madrassen fräsch. Praktiska handtag på sidorna av IKEA madrassen underlättar vid flytt och hantering. Madrassen är rullpackad för att vara lätt att transportera hem. Med en 10-årig garanti kan du vara trygg med att detta är en investering i både god sömn och långvarig kvalitet.